avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si testament

situatia este urmatoarea: Mama a decedat anul acesta in luna februarie,tata inca traieste. Exista un testament semnat de ambii parinti la notar in care desemneaza ca mostenitori copiii (eu si sora mea) dar si pe fiica mea care a avut grija de ei (mai mult decat am avut eu sora mea). In testament, parintii mei au facut o impartire a bunurilor (apartament, casa,terenuri, padure) aproximativ egala in 3 parti. Sora mea vrea sa facem succesiunea dupa mama
1. Ce presupune acest lucru in conditiile in care tata traieste.
2. Cum sau daca fiica mea va beneficia de dorintele ambilor bunici mentionate in testament.

Cel mai recent răspuns: diamonda , utilizator 09:04, 28 Iunie 2017
Nu au facut un testament comun, ci fiecare a facut pt bunurile sale, mergeti la notar .
nu am vazut testamentul, stiu doar de existenta lui, este posibil sa aflu de la notar cine si ce contine testamentul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau ce......? johnnydanut johnnydanut Buna seara ! De curand mama mea a decedat si a ramas doar tata. Inainte de moarte au stabilit ca un teren pe care e casa lor sa-mi revina mie iar altul (de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Mostenire negata alitys alitys IN OCT 2009 BUNICA MEA MI-A FACUT TESTAMENT CA UNICA MOSTENITOARE A BUNURILOR SALE INTRUCAT SOTUL SI FIUL ACESTEIA(RESPECTIV TATA SI BUNICUL MEU)ERAU ... (vezi toată discuția)