avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Pe scurt:Sora mea a decedat,are sot supravietuitor si doi copii.Bunul pentru care se face succesiunea este un automobil,proprietatea comuna a celor doi soti.
Cand au venit citatiile pentru deschiderea succesiunii pentru sot si cei doi copii,majori,acestia din urma au renuntat la cota parte ce le revenea in favoarea sotului supravietuitor.
In aceasta situatie s-a cerut ,la notar si acceptul urmatorilor mostenitori,adica mama supravietuitoare si sora.
Nu se poate incheia succesiunea in forma initiala,fara acte de renuntare ale mamei si surorii, acestea din urma neavand nici interesul nici puterea de a umbla pentru aceste declaratii,locuind si in alta localitate si avand probleme de sanatate?
Cu multumiri pentru orice raspuns avizat.
Cel mai recent răspuns: mara52 , utilizator 11:45, 23 Octombrie 2013
Buna ziua,
Mama si sora pot sa dea declaratie de renuntare la orice notariat dar vor trebui sa stie numarul de dosar, numele notarului si sa aiba certificatul de deces al persoanei decedate si C.I personale.
Merg la cel mai apropiat notariat si explica situatia astfel incat sa dea cele declaratii de renuntare acolo.
Gabriel Klein Kiritescu
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura in cazul existentei testamentului oanalumi oanalumi Buna ziua, Inainte de a deceda, tatal meu a fost pus sa semneze un testament in fata notarului adus la spital. Inainte de a semna testamentul, a fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune anissia anissia Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)
Termen succesiune Viorel52 Viorel52 Buna seara.Problema este in felul urmator: tatal meu a decedat in 1968,mama in 1983.Mostenitori fiind eu si sora mea.Dupa moartea mamei,in 1984 am facut ... (vezi toată discuția)