avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate contestare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate contestare testament

va supun atentiei urmatoarea speta: sora bunicii mele deoarece nu a avut copii, mi-a lasat prin testament la notar toata bunurile sale mobile si imobile. Deci eu sunt stranepoata .Ea a avut doar o sora (bunica mea), insa sotul ei a avut 5 frati. Sotul ei a murit acum 5 ani , dar nu s-a facut succesiunea dupa el. acum , dupa moartea acesteia fratii sotului ei au vreun drept sa conteste testamentul lasat mie??sau copiii lor (care au aceeasi calitate ca si mine stranepoti din frate).
Ca sa trec toate bunurile pe numele meu trebuie sa fac succesiunea ?? Pe acesteia nu i-am mai vazut de la moartea sotului acum 5 ani. trebuie sa ii chemam neaparat? prin suuscesiune au dreptul si fratii si ceilalti stranepoti la averea acestora?? in cat timp trebuie facuta succesiunea ?si in cat timp de la decesul surorii bunicii pot contesta ceilalti stranepoti testamentul lasat mie?
va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: crisdarie , utilizator 09:08, 25 Iulie 2014
nu ati precizat cine a decedat primul... sora bunicii sau sotul acesteia... e foarte important pentru a va da un raspuns corect
ba a precizat, dar de...
crisdarie, rudele soțului surorii bunicii dumneavoastră pot cere ceea li se cuvine de drept din proprietatea rudei lor. care o fi fost acea proprietate, că asta chiar nu ne-ați spus.
Intamplarea face ca si pt pamant si pt casa in titlul de proprietate sa fie trecuta doar sora bunicii mele. nu si sotul acesteia. Ideea este ca acolo nu este prea mare avere, doar pamant si o casa batraneasca, dar as vrea sa construiesc eu una noua si sa cultiv pamantul. de aceea va intreb daca am siguranta ca prin testament imi ramane sigur mie sau au dreptul si celelalte rude din partea sotului ei?? ma gandesc ca doar daca ar fi avut copii , acesteia ar fi avut dreptul, nu si fratii, nu-i asa?
In lipsa mostenitorilor rezervatari testamentul nu poate fi atacat,.....cu sorti de izbanda.
daca in actele de proprietate si in evidentele primariei figureaza doar sora bunicii, atunci se merge pe ideea ca vorbiti de bunuri proprii si nu dobandite in timpul casatoriei...Daca sotul sorei bunicii a decedat ulterior, acesta este si el mostenitor rezervatar iar partea ce i se cuvenea lui o pot primi rudele acestuia... aceasta este opinia mea... daca deceda inainte sotul sorei bunicii, atunci nu era nici un fel de problema sa culegeti dvs intreaga mostenire testamentara

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Testamente intre soti micuta miri micuta miri Buna ziua! Am facut eu si sotul meu testamente separate ,pentru ca,in cazul decesului unuia dintre noi,cel ramas in viata sa mosteneasca ... (vezi toată discuția)
Moștenirea unui cuplu fără copii. Îi pot moșteni în calitate de nepoată, dacă doar eu am îngrijit-o pe mătușa? niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare. Am avut o matusa si sotul ei, care nu au avut copii si care au decedat acum 15 ani, ei ... (vezi toată discuția)