avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata arenda

Contractul de arenda pe care l -am avut cu arendasul a incetat in data de 05.09.2011.
Plata in natura a arendei in conformitate cu prevederile contractuale se poate face pana in data de 15 septembrie, iar plata in bani dupa vanzarea produselor.
In data de 06.09.2011 am fost la sediul arendasului pentru a-mi ridica drepturile cuvenite. Ni s-a spus ca daca nu semnam un nou contract de arenda nu poate sa ne dea arenda cuvenita fiindca nu are cum sa se justifice (!). I- am explicat ca plete arendei se face in conformitate cu contractul valabil pana in 5 septembrie si nu are nici o legatiura cu semnarea sau nu a unui nou contract. Stiti care a fost raspunsul administratorului societatii : dati-ma in judecata !
Nu am avut si nu am intentia sa mai inchei un alt contract cu acelasi arendas fiindca nici pana acum nu am reusit sa-mi recuperez drepturile cuvenite anului 2007-2008 ca si pe cele prezente.
In ideea de a rezolva pe cale amiabila neintelegerile referitoare la platile restante din 2007-2008 (an agricol) am trimis si doua adrese,in plic,cu confirmare de primire, in anul trecut. Cei de la firma arendas nu au recunoscut ca au primit adresele inaintate,cu toate ca pe confirmarea de primire exista o senmnatura de primire.
In prezent sunt in tratative de a incheia cu un alt arendas un contract de arenda, nu vreau sa "agit"apele pana cand semnam contractul.
Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la un demers cu sanse de reusita pentru a-mi recupera drepturile.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 11:06, 9 Septembrie 2011
Buna ziua,
Puteti formula o cerere de chemare la conciliere, pe care e bine sa o expedieze un cabinet de avocat, si sa il chemati acolo...
daca nu se prezinta, aveti tot dreptul sa-l actionati in justitie, plus ca dv. v-ati indeplinit obligatiile legale , de buna credinta, si ati vrut sa se rezolve totul pe cale amiabila...
Mult noroc:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract arenda Am un contract de arenda, eu fiind arendas, incheiat cu o persoana X. Respectiva persoana, are un contract de arenda incheiat cu un alt arendas, care expira ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contract de arendare veteranul veteranul Din nou s-a ivit ocazia de a va spune tuturor : buna seara si multa , multa sanatate. A trecut ceva vreme , mai precis din 11 nov. 2010, cand am cerut ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda mincinosul mincinosul Bună ziua, părintii mei au teren dat in arenda la S.c. Comcereal Vaslui (porumboiu adrian). Anul trecut au primit arenda cuvenită. intre timp au facut 2 ... (vezi toată discuția)