avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema cu asigurarea.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema cu asigurarea.

Buna ziua.
Vreau sa va spun problema mea cu rugamintea daca cineva stie si poate sa ma ajute.
Pe data de 07.09.2011 am avut un usor accident rutier. Am incheiat cu soferul vinovat care isi si recunoaste vina o amiabila si am mers la biroul de constatari. Soferul vinovat nu a avut nici o avarie (fiind o camioneta si acesta lovindu-ma cu prezoanele de la roata) iar la masina mea aripa fata dreapta indoita, cauciuc taiat iar geanta din aliaj de Al rupta in 5-6 locuri. Agentul constatator spune ca se va inlocui aripa si cauciucul si ca ii pare rau dar geanta nu o poate inlocui pentru ca acestea se vand doar la set si ca el mie trebuie sa-mi dea doar una si cu restul firma de asigurari nu mai are ce face, sau daca va gasi o bucata pe la dezmembrari o sa-mi dea o bucata chiar daca nu va fi pereche cu restul, pe motivul ca nu sant originale de audi si nu poate sa comande la reprezentanta..
Problema mea este cum se poate asa ceva: soferul vinovat i-mi da asigurarea si pleaca, asigurarea nu-mi schimba geanta iar eu ce fac? Ei nu au obligatia sa-mi doteze masina inapoi cu dotarile pe care le-am avut inainte de accident. Cum sa accept o geanta diferita decat ceea ce am sa dau naibii un set de genti?
Va rog ajutati-ma si spuneti-mi ce drepturi am si cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:20, 9 Septembrie 2011
Cred ca va aflati intr-o eroare.
Societatea de asigurari nu va repara masina, ea vireaza banii pentru repararea masinii.
Virarea banilor se face fie catre service-ul auto unde masina a fost reparata, fie catre dvs. daca o reparati in regie proprie.
Societatea de asigurari face o evaluare a pagubelor pe care le-ati inlocuit, sub forma determinarii costurilor de inlocuire.
Poate refuza plata celei de-a doua genti, situatie in care dvs. va trebui sa actionati in judecata fie societatea de asigurare, fie persoana responsabila de producerea accidentului pentru suportarea costurilor acesteia.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
nucu$, utilizator
Daca o singura janta se preteaza a fi inlocuita atunci doar aceea se va inlocui la service si nu toate 4 chiar daca jantele vin la set. Daca dv vreti sa va inlocuiasca 0 janta atunci diferenta de cost o veti suporta din buzunar. Eu cred ca totusi reprezentanta marcii masinii respective va poate adeuce prin comanda si numai o singura janta.Nu veti avea succes nici cu actionarea in instanta indiferent pe care din cei implicati il veti actiona. Eu zic sa mai insistati pe langa reprezentanta.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
nucu$, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelegere amiabila unlucky unlucky Buna ziua, Va rog sa-mi spune-ti, care este termenul pentru declararea accidentului catre asigurator in cazul in care se face intelegere amiabila. De fapt ... (vezi toată discuția)
Bt asigurari nu ma despagubeste cantemirdemis cantemirdemis Buna In noiebrie 2008 un tir sa ferit de o masina si mi a agatat masina pe partea stanga aripa fata spate rupte portiere roti tripla far etc ,dupa ce am mers ... (vezi toată discuția)
Casco uniqa accepta dauna apoi refuza plata. sky1 sky1 pasii: 1. Jantele masinii distruse pe drumul public intr-un sant perpendiculat pe carosabil. 2. Dosarul este deschis, inspectorul se deplaseaza pentru ... (vezi toată discuția)