avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizite la copil minor - va rog ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizite la copil minor - va rog ajutor

Buna ziua,

1. Din motive pe care nu are rost sa le explic aici, sotia mea vrea sa duca copilul nostru minor la parintii ei pentru o perioada.
Bineinteles ca eu as vrea sa-l vizitez cat de des pot. Soacra mea este putin ciudata si s-ar putea sa-mi faca probleme. As vrea sa stiu care sunt mijloacele legale sa-mi pot vizita copilul fara sa am scandaluri cu aceasta persoana.

2. Aceeasi intrebare ca mai sus daca eu si sotia suntem divortati. Ce se intampla atunci ? Cum se stabileste programul de vizitare ? Sper ca pot avea si eu dreptul sa merg cu copilul intr-o excursie, sa fiu numai cu el, etc. Cum se rezolva asta si de ce depinde ?

Multumesc,
Florin Mantescu
daca nu esti divortat poti sa ti iei copii de la soacra oricand poti sa nici nu i lasi acolo Daca divortul e incheiat respecta programul de vizita indiferent la cine sunt copiii ,daca nu vrei scandal du te cu saru -mana cu cadouri,si mai bine vizite scurte si dese sa se obisnuiasca soacra cu tine si daca zice ceva las o tu fii respectuos probabil are o parere proasta despre tine si numai cu rabdare i o schimbi

Multumesc pentru tentativa de raspuns.
Evident, nu ma refeream la 'sarutmana si cadouri', ci la mijloacele LEGALE pe care le am. Divortat sau nu, sunt tatal copilului si am anumite drepturi asupra lui, in orice caz mai multe decat soacra. Ma refeream la cum imi pot exercita aceste drepturi.

Florin
E bine sa vedeti si cea s-a scris mai sus de catre Anamarian.
Altfel va trebui sa introduceti o actiune in justitie, sa va angajati avocat si sa obtineti un program scris in hotararea instantei.
Acel program va trebui respectat de mama.

avocat Claudiu Lascoschi

:offtopic: Nu citati mesajul imediat anterior, v-am mai atentionat.
Multumesc pentru intelegere si sper ca veti respecta modul de redactare a mesajelor conform Regulamentului.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

Multumesc pentru raspuns.
Deci programul de vizite este la mica intelegere. Doar daca vreau ceva 'oficial', trebuie sa introduc o actiune in justitie ....
Am inteles bine ?

Florin
ati inteles perfect...daca nu aveti o hotarare care sa ateste un anumit program de vizitare,mama copilului si soacra dvs. va pot creea neplaceri cand doriti sa va vedeti copilul...dar atunci cand exista o hotarare, ele vor trebui s-o respecte, fiindca nerespectarea unei hot. jud. este fapta penala

av. vasilescu

Alte discuții în legătură

Program vizita zitus zitus as mai avea nevoie de putin ajutor:) :D am divortat, custodia copiilor am primit o, tatal copiilor nu se intereseaza de ei deloc, dar parintii lui, tot ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)