avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie copil

datorita crizei sotia si-a pierdut anul trecut locul de munca,in decembrie s-a angajat dar cu jumatate de norma.in cazul in care ramane insarcinata are dreptul la acea suma de 600 ron dupa un an de zile?sau dupa doi fiind cu jumatate de norma?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 23 Aprilie 2012
da. important este sa realizeze venituri, 12 luni inainte de nastere. nu are importanta ca lucreaza cu jumatate de norma conteaza daca lucreaza cu forme legale.
sotia acum este insarcinata,lucreaza dar in ultimele 12 luni firma si-a schimbat denumirea de doua ori,din contract cu norma intreaga a fost pusa in fata faptului sa accepte cu jumatate de norma.este vreo problema la stabilirea dreptului indemnizatiei de crestere copil,tinand cont ca a semnat in 12 luni doua contracte de munca?se pune cumva discontinuitate acest fapt?nu a avut nici o pauza intre contractele de munca.
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca prevazut in c.i.m. , norma intreaga sau cu timp partial .... singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Cele 12 luni pot fi cumulate de la mai multi angajatori sau de la un singur angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Antonela Calistru Antonela Calistru Buna ziua, Daca sunt coasigurat la sanatate, deci nu am nici un alt venit, ce alte asigurari obligatorii ar trebui sa imi platesc singura ca peste 12 luni sa ... (vezi toată discuția)
Concediu parental adelina_bogdana adelina_bogdana SUNT UN TATIC CE AM FOST ANGAJAT LA O FIRMA TIMP DE 10 LUNI CU CONTRACT PE PERIOADA DETERMINATA LA 6 ORE.POT LUA CONCEDIU DE CRESTERE COPIL DACA AM LUCRAT ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil adriana_dridea adriana_dridea În cazul în care posed contract de munca cu jumătate de norma 4 ore/zi, pot beneficia ulterior de indemnizație creștere copil? (vezi toată discuția)