Am intrat in legatura cu o firma pe internet pentru a cumpara o masina din Londra. Am efectuat plata in baza unei facturi proforme, pe numele firmei dupa ce am facut verificari, nr. inregistrare cod caen, de cand a fost infiintata, cand a depus ultimile declaratii, inclusiv abonament la monitorul lor oficial sa fiu instiinta de orice modificare adusa in cadrul acesteia. Surpriza cand sa livreze masina nu mai raspunde nu se mai poate lua legatura sub nici o forma. Am facut unele cercetari si am afat ca datele de identificare sunt ale societatii respective dar contul apartine unei persoane fizice. Plata s-a efectuat la banca din Londra
Barclays.Singurul lucru pe care nu l-am putut verifica a fost contul deoarece stiu ca nu se poate asa ceva doar daca ai pe cineva din banca. Acum vin cu intrebarea Banca Barclays vazand ca numele este persoana juridica cu plata in baza unei facturi, la descrierea plati si contul apartinand persoanei fizice nu erau obligati sa returneza bani datorita neconcordantei.
Multumesc astept raspunsul dumneavoastra, as vrea sa fac reclamatie catre aceasta banca.
Doamna, banca dvs, la cererea dvs., ar trebui sa faca o cerere de anulare a transferului. Dar daca IBAN-UL a fost cel corect, nu prea aveti mari sanse de reusita.
Cand ceva e prea ieftin, miroase rau. Nimeni nu ar trebui sa faca astfel de tranzactii.
Sunt si in Romania multi care "imprumuta bani " la fel de la cetateni straini. Metoda e patentata si ultrapatentata