avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Frauda
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Frauda

Am intrat in legatura cu o firma pe internet pentru a cumpara o masina din Londra. Am efectuat plata in baza unei facturi proforme, pe numele firmei dupa ce am facut verificari, nr. inregistrare cod caen, de cand a fost infiintata, cand a depus ultimile declaratii, inclusiv abonament la monitorul lor oficial sa fiu instiinta de orice modificare adusa in cadrul acesteia. Surpriza cand sa livreze masina nu mai raspunde nu se mai poate lua legatura sub nici o forma. Am facut unele cercetari si am afat ca datele de identificare sunt ale societatii respective dar contul apartine unei persoane fizice. Plata s-a efectuat la banca din Londra
Barclays.Singurul lucru pe care nu l-am putut verifica a fost contul deoarece stiu ca nu se poate asa ceva doar daca ai pe cineva din banca. Acum vin cu intrebarea Banca Barclays vazand ca numele este persoana juridica cu plata in baza unei facturi, la descrierea plati si contul apartinand persoanei fizice nu erau obligati sa returneza bani datorita neconcordantei.
Multumesc astept raspunsul dumneavoastra, as vrea sa fac reclamatie catre aceasta banca.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:25, 12 Septembrie 2011
Depinde de politica bancii si de legislatia in domeniu din Marea Britanie. Faceti oricum o reclamatie.
Ultima modificare: Vineri, 9 Septembrie 2011
ContSters103772, utilizator
Doamna, banca dvs, la cererea dvs., ar trebui sa faca o cerere de anulare a transferului. Dar daca IBAN-UL a fost cel corect, nu prea aveti mari sanse de reusita.
Cand ceva e prea ieftin, miroase rau. Nimeni nu ar trebui sa faca astfel de tranzactii.
Sunt si in Romania multi care "imprumuta bani " la fel de la cetateni straini. Metoda e patentata si ultrapatentata
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se considera livrare intracomunitara? ASUL28 ASUL28 Buna ziua O livrare de produse finite de la o soc. romaneasca catre alta soc. rom. cu locul livrarii in Italia, se considera livrare intracomunitara? Si o ... (vezi toată discuția)
Tranzactie cu cod iban gresit TANTY TANTY Cu actul de vanzare cumparare pentru un teren si autentificat de notar, am facut un credit ipotecar. La o luna dupa ce tranzactia a fosta facuta prin banca, ... (vezi toată discuția)
Plata unei facturi in contul unei persoane fizice cm123 cm123 Buna ziua, am nevoie de un sfat, sunt in urmatoarea situatie: 1. Am achizitionat serviciul unei firme X din Romania. Firma X mi-a trimis factura care ... (vezi toată discuția)