As dori sa pun o intrebare daca cineva a intalnit un asemenea caz . Se poate cere o suspendare a deschiderii procedurii insolventei de comun acord intre parti , si daca debitorul nu respecta intelegerea facuta sa se reia aceasta procedura oricand doreste creditorul?
Daca nu s-a dispus deschiderea procedurii insolventei prin hotarare judecatoreasca, puteti solicita (ambii) suspendarea cauzei pentru trei luni, in temeiul legii 192/2006, privind medierea, in vederea incheierii unui acord de mediere prin care sa va intelegeti cu partea adversa cu care sunteti in conflict asuprra modalitatii de efectuare a debitului.
In temeiul acordului dat de ambii, instanta va lua act de reusita sau de nereusita acordului si ducerea acestuia la indeplinire.
Dupa cum considerati, functie de reusita sau nereusita intelegerii, aveti la indemana urmatoarele:
1. renuntarea la cererea de intrare/deschidere a procedurii de insolventa, daca s-a efectuat plata pana la finele suspendarii;
2. punerea in executare silita a acordului de mediere, dupa ce a luat act instanta de el si a ramas hotararea definitiva si irevocabila, daca plata nu s-a efectuat, dar renuntati la cerere;
3. continuarea procedurii insolventei daca situatia o cere.
4. puteti retrage cererea si puteti rezolva problema debitului si prin procedura concordatului preventiv si a mandatului ad-hoc. Este mai putin riscant sa distrugeti o societate care poate mai are sanse si resurse sa-si plateasca obligatiile fata de procedura insolventei unde de cele mai multe ori mai toti creditorii raman neplatiti.