avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... aviz IML necesar pt persoanele in varsta?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

aviz IML necesar pt persoanele in varsta?

Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal ca persoanele in varsta de peste 70 de ani sa incheie acte notariale fara consult medical IML. In caz contrar, daca o astfel de persoana a incheiat un act notarial fara avizul IML, ce se poate face? Matusa mea a incheiat acte de vanzare cumparare si testamente unui strain de mostenire fara un astfel de aviz, avand varsta de 89 de ani in acel moment.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 15:09, 10 Septembrie 2011
Daca matusa are 89 de ani, dar este responsabila pentru actiunile intreprinse de dansa, de ce ar trebui sa aiba nevoie de un asemenea aviz?:O Poate incheia acte cu cine doreste, este o decizie personala de a lasa bunurile oricarei persoane care se bucura de increderea acesteia, chiar daca nu fac parte din familie.

Sau de fapt, aici este problema, nu-i asa?

Bunica mea a trait pana la 100 de ani si a fost lucida pana in ultima clipa.:)

certificatul medical poate evita "'actionarea in instanta pe motive medicale a actelor de vanzare
cumparare sau donatie"'incheiate de persoane in varsta,pe motiv de senilitate,adica sunt prea batrane si confuze in gandire.

Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
ContSters220718, utilizator
exista in legea 17/2000 privind protectia persoanelor varstnice cu modificarile si completarile ulterioare o prevedere in acest sens. notarii nu mai au voie sa incheie contracte de vanzare-cumparare fara aceasta expertiza si fara prezenta cuiva de la autoritatea tutelara. este posibil ca si notarii sa aibe astfel de reglementari. in cazul acesta va poate raspunde exact, un notar sau un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire? corina danila corina danila As dori sa aflu daca am vreun drept de mostenire dupa matusa mea care are 89 de ani si isi imprastie averea . Eu, fratele meu vitreg si inca o ruda infiata ... (vezi toată discuția)
Autoritatea tutelara este obligatorie pt un contract de intretinere? AncaRR AncaRR Buna ziua. Doresc sa inchei un contract de intretinere cu bunica mea in varsta de 92 de ani, insa matusa mea nu este de acord, prin urmare este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cosmina80 cosmina80 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: eu si matusa mea vrem sa incheiem un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere avand ca ... (vezi toată discuția)