Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal ca persoanele in varsta de peste 70 de ani sa incheie acte notariale fara consult medical IML. In caz contrar, daca o astfel de persoana a incheiat un act notarial fara avizul IML, ce se poate face? Matusa mea a incheiat acte de vanzare cumparare si testamente unui strain de mostenire fara un astfel de aviz, avand varsta de 89 de ani in acel moment.
Daca matusa are 89 de ani, dar este responsabila pentru actiunile intreprinse de dansa, de ce ar trebui sa aiba nevoie de un asemenea aviz?:O Poate incheia acte cu cine doreste, este o decizie personala de a lasa bunurile oricarei persoane care se bucura de increderea acesteia, chiar daca nu fac parte din familie.
Sau de fapt, aici este problema, nu-i asa?
Bunica mea a trait pana la 100 de ani si a fost lucida pana in ultima clipa.:)
certificatul medical poate evita "'actionarea in instanta pe motive medicale a actelor de vanzare
cumparare sau donatie"'incheiate de persoane in varsta,pe motiv de senilitate,adica sunt prea batrane si confuze in gandire.
exista in legea 17/2000 privind protectia persoanelor varstnice cu modificarile si completarile ulterioare o prevedere in acest sens. notarii nu mai au voie sa incheie contracte de vanzare-cumparare fara aceasta expertiza si fara prezenta cuiva de la autoritatea tutelara. este posibil ca si notarii sa aibe astfel de reglementari. in cazul acesta va poate raspunde exact, un notar sau un avocat.