avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua,
Imi poate fii o problema la dosarul pentru somaj daca nu m-am prezentat la una din materiile de bacalaureat???
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:53, 11 Septembrie 2011
Nu. Nu aveti obligatia sa sustineti bacalaureatul...
Mentionez ca am sustinut bac-ul in sesiunea iunie-iulie,dar m-am inscris apoi in sesiunea august-septembrie si la ultima materie nu m-am prezentat...Dosarul pentru somaj mi sa spus sa il aduc la inceputul lunii octombrie,iar in acest dosar trebuie sa cuprinda si actul de studii...Sper sa nu am vre-o surpriza neplacuta din partea liceului...Va multumesc
Actul de studii este o adeverinta eliberata de scoala prin care se adevereste ca sunteti absolvent (chiar si fara bacalaureat).
Prietena mea a primit pensie de urmas in toti acesti ani de studii...A terminat liceul in 27 mai 2011,dar a primit incontinuare pensie in luniile Iunie/Iulie/August se poate intampla sa ii returneze inapoi chiar daca nu ia venit nici o citatie acasa???A fost informata ca va primi si in luna septambrie,dar ea nu va m-ai continua studiile...Va fii obligata sa ii returneze din urma sau doar cei incasati in luna septembrie??In cazul acesta daca va trebui sa returneze banii cum procedeaza???
1. Cu data de 1 octombrie i se suspenda pensia daca nu duce la Casa de Pensii adeverinta ca urmeaza o scoala.
2. Cel mai bine ar fi sa mearga la Casa de Pensii sa lamureasca acolo problema.
3. Pana la varsta de 26 de ani, daca se mai inscrie la o forma de invatamant (indiferent de grad: scoala post liceala, facultate etc.) sa face cerere la Casa de Pensii pentru a reprimi pensia.

Alte discuții în legătură

Termen 60 zile absolvire - somaj Stef111 Stef111 Buna ziua, am sustinut anul acesta examenul de bacalaureat si l-am picat in cele doua sesiuni, (iunie si august), astazi am fost la agentia fortelor de munca ... (vezi toată discuția)
Somaj-facultate my23 my23 Buna ziua In decursul acestui an am lucrat din ianuarie pana pe 04.06.2011,fiind ultimul an la facultate pe data de 03.07.2011 am sustinut licenta care am ... (vezi toată discuția)
Somajul o problema pentru elevii care nu au luat bacalaureatul addynutza addynutza sora mea a terminat clasa a XII si nu a luat bacalaureatul nici prima nici a doua oara,a fost azi sa-si depuna dosarul de somaj dar nu i l-au primit pe motiv ... (vezi toată discuția)