avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj-facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj-facultate

Buna ziua

In decursul acestui an am lucrat din ianuarie pana pe 04.06.2011,fiind ultimul an la facultate pe data de 03.07.2011 am sustinut licenta care am si luat-o,am fost de m-am interesat la somaj daca ma incadrez la aceasta indemnizatie si mi s-a spus sa-mi fac dosarul ca este in regula,precizez ca atunci cand m-am interesat le-am aratat si adeverinta,intrand in posesia diplomei dupa 1an...Dupa ce am lasat dosarul la dumnealor in luna august, mi-au spus ca pe data de 17septembrie trebuie sa ma duc la Bursa locurilor de munca poate imi gasesc vreun job ceea ce nu s-a intamplat,iar in cele din urma sa revin la dumnealor dupa 1 octombrie ceea ce am si facut ,dar acum spunandu-mi ca e foarte posibil sa nu i-au somaj deoarece pe adeverinta de licenta scrie sesiunea IUNIE-IULIE....ca figurez ca am lucrat 4zile in luna iunie.....dar mi se pare absurd pt ca eu chiar pe 3iulie am dat licenta....eventual imi puteau spune de la inceput si poate cei de la facultate imi "personalizau" mie adeverinta si sa scrie clar cand am sustinut eu licenta
ce pot face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: my23 , utilizator 14:28, 11 Octombrie 2011
1. Termenul in care puteati sa va inregistrati la Agentia de Somaj este de 60 de zile de la absolvirea facultatii.

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art.52
...
(3) În sensul legii, data absolvirii studiilor este data de întâi a lunii urmãtoare celei înscrise în diplomã sau, dupã caz, în certificatul de studii eliberat de cãtre instituţia de învãţãmânt de stat sau particular, autorizatã ori acreditatã în condiţiile legii, dacã în cuprinsul acestora nu se specificã, în mod expres, o anumitã datã de absolvire.

3. Cred ca Agentia de Somaj v-a indus in eroare. In august cand v-ati prezentat acolo trebuia sa emita decizia de intrare in somaj indemnizat.

4. Mergeti la Agentia de Somaj si sustineti-va drepturile. Daca ea a gresit, ea sa plateasca.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
am solicitat Facultatii o alta adeverinta in care sa se specifice clar data cand eu am sustinut licenta,am dus-o la somaj si acum sper sa nu mai caute nod in papura ca este dreptul meu
va multumesc pt raspunsul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea facultatii cool_girl_em cool_girl_em suntem in luna iunie, luna aceasta termin si facultatea, mai exact pe douazeci si ceva dau licenta, scris şi oral. Cand trebuie sa mi depun dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - depunere acte somaj absolvent facultate madalina88 madalina88 am dat si eu acum pe 13 februarie licenta si am promovat-o mi-au spus de la facultate k intr-o luna imi elibereaza adeverinta este prea tarziu pentru a depunde ... (vezi toată discuția)
Se poate lua somaj fara licenta luata? mardorisian mardorisian mi s-a eliberat adeverinta in care se spune ca am absolvit cursurile facultatii, si ca nu am sustinut examenul de licenta, dar pe ea nu e trecuta luna ... (vezi toată discuția)