avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli de intretinere la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli de intretinere la bloc

In urma cu mai multi ani am cumparat un apartament pe care nu l-am locuit niciodata.Sunt obligat sa platesc cheltuielile aferente platii salariului pentru administratorului, femeii de serviciu , gunoi , iluminat pe scara ?.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:57, 11 Septembrie 2011
Da, sunteti obligat sa contribuiti la plata cheltuielilor cu salariile.
Daca nu locuiti in imobil sunteti scutit de acele cheltuieli care se impart pe numar de persoane, conform HG 1588/2007 cu Norma de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.

Aceste cheltuieli sunt: electricitatea, gunoiul si gazele. Apa daca nu sunteti contorizat.

In rest trebuie sa platiti toate celelalte cheltuieli care se impart pe cota-parte indiviza, intre care fac parte si salariile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
elga50, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Trebuia sa va scoateti de la consum daca ati absentat mai mult de 10 zile!


Pentru corecta informare a utilizatorului,art 17 din HG nr 1588/2007
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii r) stabileste cotele de participatie la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar,minimum 15 zile pe luna,stabileste perioada pentru care proprietarii respectiv chiriasii,pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna,conform hotararii adunarii generale
Daca asociatia hotaraste -cu jumatate +1 din totalul proprietarilor- ca cel care nu locuiese in imobil sa fie scutit de plata acestora este legal?
Sau dac doresc sa imparta cheltuielile comune pe nr. de persoane este legal?
Stiu ca asociatia poate lua hotarari dar nu contrar legii.Este adevarat?

Alte discuții în legătură

Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)
Locuinta de vacanta - ra carmenbucur carmenbucur Titlu : Locuinta de vacanta - care sunt cheltuielile corecte de achitat ??? Am o locuinta de vacanta, o garsoniera la munte, dar acolo ajung destul de ... (vezi toată discuția)
Costuri intretinere apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua.As avea o intrebare pentru dumneavoastra..Avand in vedere ca nu locuiesc in apartament de 2 ani de zile ,este totul platit la zi ,de ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)