avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXPERTIZA IN RECURS!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXPERTIZA IN RECURS!

E posibil ca in recurs, in cazul evocarii fondului sa fie administrata expertiza..., dar mai ales se poate da intr-o decizie sau in doua.. in acelasi dosar in cazul judecarii si recursului si fondului in acelasi timp???:-/
recursul se face pe greselile instantei de apel sau fond
nu se administreaza probe
Nu se pot administra probe, cu exceptia inscrisurilor noi. Dar nu o expertiza.
Instanta de recurs poate admite recursul si trimite cauza spre rejudecare, cu indicatia pentru instanta de fond sa dispuna efectuarea unei expertize.
In recurs, daca s-a declarat impotriva unei decizii pronuntate in apel pe motivul promovarii unei probe noi(altfel decat inscrisuri asa cum sunt prevazute in procedura civila!), de exemplu reinventarea unei alte expertize, se admite recursul, se caseaza decizia apelului si se trimite la instanta de apel cu rejudecare, numai pe zona reexpertizarii, cu respectarea deciziei instantei de recurs!
In recurs civil este inadmisibila o expertiza ceruta de una din parti! Intr-o atare situatie dovedita la instanta de recurs, prin decizie se admite recursul, se caseaza decizia instantei inferioare cu trimitere la rejudecare la instanta de apel. Asa imi inteles problema drept pentru care mi-am exprimat un punct de vedere.

Alte discuții în legătură

Cale de atac proces servitute gyg2007 gyg2007 Care este calea de atac la un proces de servitute?Adică după recurs mai urmează apel sau ICCSJ? (vezi toată discuția)
Atacarea deciziei curtii de apel costy1979 costy1979 Cum se mai poate ataca o decizie a unei curti de apel? Curtile de apel au competenta de a judeca un recurs? (vezi toată discuția)
Casare sentinta recurata vali simion vali simion Buna ziua va rog frumos sa-mi explicati si mie ce inseama :admite recursul. Caseaza sentinta recurata si o trimite spre rejudecare instantei de fond. ... (vezi toată discuția)