avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXPERTIZA IN RECURS!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXPERTIZA IN RECURS!

E posibil ca in recurs, in cazul evocarii fondului sa fie administrata expertiza..., dar mai ales se poate da intr-o decizie sau in doua.. in acelasi dosar in cazul judecarii si recursului si fondului in acelasi timp???:-/
u.b.i.k. a scris:

milica_d1972 a scris:

doream sa spun ca expertiza..alte alea, martori, interogatoriu... sunt admisibile in instanta de recurs in conditiile evocarii fondului...SI asta pentru ca in conditiile evocarii fondului, pe fond sunt admisibile toate probele, respectiv nu sunt limitate ca in recurs:)


Jaj! Oy-vey! Ti-ai pus fata asta de catel batut banuind ce voi scrie? B-)

In recurs nu se pot administra niciun fel de probe noi afara de inscrisuri care se pot depune pana la inchiderea dezbaterilor.

art. 305 Cod pr. civ În instanţa de recurs nu se pot produce probe noi, cu excepţia înscrisurilor, care pot fi depuse până la închiderea dezbaterilor.

Conteaza daca in speta aflata in recurs se evoca fondul? NU. De ce? Pentru ca ubi lex non distinguit ... nici noi - pace voua cititorilor de coduri! - n-avem voie sa o facem




curtea de apel bucuresti mi-a dat o decizie in sensul ca admite recursul modifica in tot si retine cauza pentru solutionarea fondului..Apoi, la termenul cu judecata fondului a pus in discutie expertiza contabila ...cu care eu am fost de acord..insa am fost surprins ..

ajung iar la ce am mai zis ..respectiv la norme..imperative ( onerative/prohibitive ) sau dispozitive.....sau la argumentul cum ca ce nu-i interzis...bla bla
ce zici?

acum "am vazut" ca a fost introdus prin legea 202/2010 alin 3 indice 1 la art 315 cod procedura civila
:">
Insa art. XXII alin. 2 din Legea nr. 202/2010 arata ca norma se aplica numai proceselor declansate dupa intrarea in vigoare a legii. Fiind vorba despre Bucuresti era greu de crezut ca cererea a fost introdusa ulterior aparitiei legii 202/2010.
acum..cand in recurs intreaba instanta de cereri...propunem direct probe pe fond...si in situatia respingerii cererii/incuviintarii probelor pe fond, recuzam ca se antepronunta pe recurs:D
mai ales in recursul devolutiv, zic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac proces servitute gyg2007 gyg2007 Care este calea de atac la un proces de servitute?Adică după recurs mai urmează apel sau ICCSJ? (vezi toată discuția)
Atacarea deciziei curtii de apel costy1979 costy1979 Cum se mai poate ataca o decizie a unei curti de apel? Curtile de apel au competenta de a judeca un recurs? (vezi toată discuția)
Casare sentinta recurata vali simion vali simion Buna ziua va rog frumos sa-mi explicati si mie ce inseama :admite recursul. Caseaza sentinta recurata si o trimite spre rejudecare instantei de fond. ... (vezi toată discuția)