Am o societate comerciala impotriva careia a fost deschisa procedura de insolventa si faliment, cererea a fost depusa de catre asociatul meu, tot asociatul meu a depus si o plangere impotriva mea la SIF ( art 272/ legea 31.1990), cei de acolo au dispus o expertiva pe actele contabile, as vrea sa va intreb au voie cei de la SIF sa dispuna expertiza daca a fost dechisa procedura de insolventa si faliment, si in alt dosar garada financiara a sesizat tot SIF sa faca unele verificari cu privire la anumite facturi inregistrate la aceeasi societate intrata in procedura de insolventa si faliment, am fost la SIF am fost intrebat daca sunt de acord cu expertiza, am zis ca da, am dat si o declaratie in care am zis ca sunt de acord cu expertiza si ca o voi plati, dar acum cand am vazut ca o expertiza costa cam 1000 de euro, o sa fiu in continuare de acord cu expertiza dar nu vreau sa o platesc, ce pot face in acesta situatie?
Da, au dreptul cei de la SIF sa dispuna ef. unei expertize contabile, mai ales ca ea poate opera cu usurinta in materia insolventei...situatie in care spuneti ca se afla firma...
O data recunoscuta si acceptata ca utila de catre dv. nu exista cale de o contesta, in sensul ca nu a-ti fost in cunostinta de cauza (toti cetatenii trebuie sa cunoasca legea si nimeni nu este prevalat de eroarea in a nu o sti sa o aplice...).
Acum ca ea, este cotata la o asemenea suma a onorariului , presupun ca si verificarile sumelor si ale documentelor sunt pe masura...muncii depuse de catre experti....Daca acest arif este supra estimat puteti depune o cerere de corelare a sumelor cu tarifele generale ale pietei pentru un asemenea domeniu de expertiza....
Recomand insa , sa nu va puneti rau cu acesti domni experti... ;) e benefic pentru viitorul dumneavoastra parimonial vorbind... :)))))
Cu stima