avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inscriere PFA administratie financiara/depunere ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inscriere PFA administratie financiara/depunere formular 220

Buna ziua,
In urma infiintarii unui PFA, legea spune ca trebuie sa ma inscriu la administratia financiara in termen de 15 zile.
Ceea ce am si incercat sa fac. Am gasit in Articolul 31 din Codul de procedura fiscala ca persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent (aici am considerat ca ma incadrez) au domiciliu fiscal in raza sediului profesional.
M-am prezentat la sectorul 2, unde am inregistrat sediul social, fiind refuzata pe motiv ca formularele se depun la administratia financiara corespunzatoare domiciliului. Problema mare pentru mine este ca am domiciliul intr-o alta localitate, unde ajung extrem de rar.
Am insa viza de flotant si, stiind ca rezidentii unui oras se bucura de aceleasi drepturi pe perioada cat au resedinta acolo si gasind tot in articolul 31 o prevedere conform careia se poate solicita si in localitatea de resedinta stabilirea domiciliului fiscal, cu conditia ca perioada de sedere sa fie mai mare de 183 de zile - viza mea de flotant este pe un an.
Acum, intrebarea mea este: chiar nu se poate sa imi depun aceste declaratii in Bucuresti, avand aici si sediul profesional si viza de flotant? Care este baza legala unde e stipulat unde exact e indreptatit un PFA sa depuna declaratii?
Problema s-ar pune si in cazul in care as mai avea nevoie de adeverinte sau ar trebui sa completez si alte formulare, imi este practic imposibil cu resedinta si sediul profesional in Bucuresti sa parcurg de cine stie cate ori sute de kilometri.
Cel mai recent răspuns: iulia1954 , utilizator 16:30, 11 Septembrie 2011
Pentru sectorul 2 mergeti al CA Rosseti...nu la Avrig...ca nu rezolvati mai nimic....iar acolo cand ajungeti luati legatura cu un director ...nu cu orice functionara care nu si-a baut cafeaua....
;)
Chiar si in Ordinul MF 2317 privind declaratia 220, la instructiunile de completare, scrie faptul ca declaratia se depune fie la organul fiscal in raza caruia isi are domiciliul persoana, potrivit legii, fie la adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu (pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania). La fel e si la 070. Deci, insistati la sectorul 2. Declaratiile pot fi depuse si prin posta, recomandat (dar chiar la infiintare, lucrul acesta nu va avantajeaza)
Multumesc pentru raspuns... Deci tot domiciliul e de baza, nu sediul profesional. Eu locuiesc efectiv in sectorul 3, cu viza de flotant, si am sediul profesional in sectorul 2. La sectorul 3 m-au refuzat foarte urat, mi-au spus ca numai la domiciliu stabil si sa fac bine sa imi fac buletin de Bucuresti, nu flotant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere pt pfa danm123 danm123 Buna ziua, Am un PFA cu sediul profesional in Bucuresti iar adresa din buletin este din alt judet. Domicilul fiscal al PFA este in Bucuresti (am depus forma ... (vezi toată discuția)
Administratie financiara julyana2010 julyana2010 Ca PFA cu domiciliul din CI in sec 4 si cu sediul social in sec 2...la care Administratie Financiara, trebuie sa merg pentru a depune declaratiile de ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar - inscriere la administratia financiara yx32_angel yx32_angel Am o intrebare pentru avocatii stagiari...care s-au inscris deja la administratia financiara... Ne puteti informa si pe noi, ce ce urmeaza sa mergem sa facem ... (vezi toată discuția)