Buna ziua! Am observat in urma cu o saptamana ca sunt trecut cu doua persoane la cheltuielile de intretinere la asociatie desi locuiesc singur. Intrebarea mea este: nu ar trebui sa se recalculeze suma datorata daca numarul de persoane a fost trecut eronat? Administratorul nu a vrut sa-mi zica de cand figurez cu doua persoane si mi-a explicat ca a primit o sesizare de la un vecin cum ca ar mai locui o fata cu mine, referindu-se la prietena mea care mai vinde din cand in cand si doarme cel mult 5 zile pe luna aici. Din cate am inteles perioada minima dupa care se poate trece o a doua persoana la intretinere este de 15 zile. Va rog sa-mi spuneti daca in mod normal se recalculeaza costurile daca numarul de persoane e trecut eronat. Daca da cum ar trebui sa-l conving pe administrator, care m-a intampinat cu un aer ostil cand am discutat cu el, sa faca asta ?
Intr-adevar, se considera ca o persoana trebuie trecuta la intretinere daca ea a locuit mai mult de 15 zile in imobil.
Faceti o solicitare scrisa in doua exemplare (unul sa ramana la dv. ca dovada ca ati facut reclamatia), catre presedintele asociatiei, solicitare care sa va fie inregistrata de catre administrator, in care sa declarati ca locuiti ca singura persoana in locuinta, ca prietena va viziteaza cel mult 5 zile pe luna, motiv pentru care nu trebuie trecuta in calculul cotelor de intretinere, conform legii 230/2007 si a HG 1588/2007. Si ca daca exista reclamatii cum ca la dv. in apartament locuieste a doua persoana sa vi se prezinte acea reclamatie scrisa. Si ca daca administratia nu are aceasta reclamatie scrisa inseamna ca a comis un abuz si ca cereti recalcularea cotelor de intretinere din luna in care a fost trecuta o a 2-a persoana la intretinere.
Ca in cazul in care nu vi se recalculeaza intretinerea va veti adresa biroului de relatii cu asociatiile de proprietari din primarie, ANAF-ului pentru controlul declaratiiei asupra veniturilor din asociatie, ITM-ului pentru control asupra contractelor de munca care ar trebui intocmite pentru persoanele care muncesc in asociatie.
Acest ultim paragraf vi l-am scris ca posibilitati multiple de a le atrage atentia celor din conducere ca trebuie sa lucreze legal, nu asa cum li se nazare si ca exista ac si de cojocul lor. Dv. puteti alege din toate acestea ce credeti ca vi se potriveste situatiei personale si locale din asociatie.
Administratorul nu poate pretinde ca se fac presiuni asupra lui deoarece el trebuie sa ceara celor care spun despre dv. ca aveti inca o persoana in apartament o declaratie scrisa, nu barfa la usa blocului pe baza careia dv. sunteti trecut la plata suplimentara.