avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Neonorarea unei facturi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Neonorarea unei facturi

Buna , doresc sa imi dati un sfat cum sa fac in urmatoarea problema.
Am achizitionat o hala din austria , am fost la fata locului am vazut-o ne-am inteles la pret sa intocmit o factura si un contract de vanzare cumparare urmand ca proprietarul sa o dezmonteze si sa ma cheme sa o pun in tir (pana acum toate bune si frumoase). Am facut doua drumuri de austria dar hala nu se mai demonta , am dat si 50% din pretul ei. La al treilea drum sotul pleaca incolo cu doi oameni si cand ajunge acolo hala mea nu mai era , ramane acolo incarca o alta hala care ia dat-o dar total la alta dimensiune deci mai mica (in contract am cerut sa scrie cati stalpi de rezistenta o sa primesc ) si primesc cu 5 stalpi mai putin decat situatia reala plus alte geamuri, usi care lipsesc . Acum trebuie sa trimit restul de bani dar eu nu am primit toata marfa . Deci cum sa fac ca sa fiu legal daca ma da in judecata ca nu am platit toata factura ??
Cel mai recent răspuns: atamax , utilizator 23:50, 3 Septembrie 2008
Va sugerez sa faceti de urgenta obiectiuni fata de neconcordanta intre prevederile contractului cu privire la bunul ce urma sa va fie furnizat si bunul pe care l-ati primit. Solicitati incheierea unui act aditional prin care acceptati ca bunul initial sa fie inlocuit cu un altul - cel pe care l-ati primit - iar c/val sumei de plata se modifica in mod corespunzator, diminuandu-se cu suma de...Solicitati sa fie acceptat actul aditional sub semnatura de catre furnizor si nu trimiteti banii pana nu obtineti suma corectata in raport cu alt bun primit decat cel contractat.Ar fi foarte indicat sa aveti receptia semnata si de dvs. si de furnizor pe noul bun primit, dovedind astfel ca are alte dimensiuni - mai mici - si motivand astfel sub semnatura de recunoastere a furnizorului ca ati primit altceva, plata urmand, firesc sa fie si ea, mai mica..
Nu vrea sa faca nici un act acditional deoarece mereu spune ca el da toata marfa . Stalpii care lipsesc spune el sunt in romania ia luat cineva din greseala , am sunat la persoana respectiva el sustine ca sunt ai lui deoarece si el a patit la fel si ca sa ii iasa la numar a luat ce a apucat. Eu cred ca avandut la toata lumea si ia fiecare ce apuca iar ultimi raman cu avansul dat. Nu stiu cum pot fi uni oameni asa , inainte poate furau de la stat ce conta dar acum sa iti inseli partenerii de afaceri care poate au ipotecat casi ca sa faca o afacere si altii ii lasa pe drumuri!!!!
ce lege guverneaza contractul dvs doamna, cea romana sau cea austriaca? ce scrie in contract cu privire la acest aspect?
factura este scrisa in germana si in romana, iar contractul doar in romana . In contract am asa;
partile contractante,,,,,, apoi
1) obiectul contractului il constituie vanzarea respectiv cumpararea halei de dimensiuni 17 latx 30lungx8 inalt. Odata cu livrarea halei va fi pusa la dispozitia cumparatorului si documentatia tehnica originala. Dotarile existente alea halei sunt: scheletul mecanic propriuzis (14 stalpi si 7 ferme) tabla trapezoidala cu vata minerala, fafturi usoare si semiusoare, scara constructie metalica, diverse usi personal(interior) geam termopan.
2) pretul stabilit de comun acord este ,,,,,,,,, exclusiv transportul si montajul din care la semnarea contractului se va plati avans 50% conform intelegerii dintre parti.Materialele necesare montarii halei la locul de amplasament, vor fi asigurate de cumparator. Bunul mers al livrari catre cumparator revine in sarcina vanzatorului.
4) Actele necesare livrari catre cumparator respectiv : factura externa si alte acte de provenienta de pe teritoriul e,u, revin in sarcina vanzatorului.
5)vanzatorul va livra hala cumparatorului conform documentatiei tehnice, si la termenul stabilit de comun acord.
6)termenul final de plata va fi stabilit de comun acord cu cumparatorul. prin adresa scrisa, concretizata in anexa la prezentul contract. Livrarea se face la 15.08.2008.
7)eventualele clauze contractuale urmand a se clarifica pe cale amiabila.
8) inceperea lucrarilor de amplasare a halei vor fi anuntate cu cel putin o luna inainte de incepere
9) alte clauze contractuale vor fi trimise in scris

asta este contractul
Nu stiu cum e bine sa fac , sa platesc toata factura si sa il dau in judecata ca nu am primit tot sau sa nu trimit toti bani ? Unde ar trebui sa il dau in judecata in romania sauu austria ?

Alte discuții în legătură

Contract inserat pe verso-ul facturii ZERATUL ZERATUL Readuc in discutie subiectul legat de facturi emise de catre o societate comerciala catre o alta societate comerciala, care au inserat pe verso un contract de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. detin pe firma o hala de 500 m2 , in care depozitez ... lamasanu.grigore lamasanu.grigore Buna ziua. Detin pe firma o hala de 500 m2 , in care depozitez marfa pt 5 firme (tot la ale mele) . Spatiu nu este delimitat, ci pur si simplu marfa e ... (vezi toată discuția)
Tva transport marfa in ue maria2010 maria2010 Transportul aferent unei livrari intracomunitare este efectuat si facturat cu tva de catre o firma romana. Firma care efectueaza livrarea intracomunitara ... (vezi toată discuția)