Este o metoda interesanta am vazut ca se practica din ce in ce mai des. Eu am retineri cu privire la aceasta metoda, in special cu, calitatea celor care semneaza acel contact. Are cel ce semneaza de primire a marfi calitatea de a reprezenta societatea? daca da, e bine, daca nu, ce faceti?
Dumneavoastra puteti introduce actiunea, dar poate fi rasturnata foarte usor in sensul ca debitorul se poate apara spunand ca persoana care a semnat factura nu avea calitatea de a reprezenta(obliga) societatea, el fiin un simplu angajat. Dupa cum bine stiti calitatea de a reprezenta societatea o are numai Administratorul societatii, atunci cand nu confera aceasta calitate in mod special altui angajat.
De ce nu luati in calcul CARE ESTE SEMNIFICATIA FACTURII (in context general si legal) si faptul ca emiterea facturii este un act cu caracter obligatoriu LEGAL, care nu poate fi conditionat de emiterea unui alt act, care tine de vointa unor parti? Nu este de negljat ce rezulta in urma emiterii facturii de catre furnizor si refuzul de a fi primita de catre cumparator, motivul fiind numai acel contract inserat ABUZIV pe verso-ul facturii. La momentul emiterii facurii, furnizorul se inregistreaza cu ea si nu ar avea nici o problema, pe cand cumparatorul (care, sa zicem ca a primit marfa sub aviz de insotire, urmand sa primeasca factura ulterior!), nu inregistreaza factura, ceea ce este ilegal, dar el nu o face nu pentru ca ar vrea sa faca o ilegalitate, ci pentru ca nu o poate primi, refuzand semnarea. Ce face? Ajunge sa se dea in judecata pentru fiecare factura? Aberant! Este evident abuziva metoda, tinand seama de prevederile Codului fiscal art. 155 si nu numai. In plus, cine semneaza factura, poate avea un contract de munca in care se prevede ca persoana in cauza are doar atributiuni restranse in firma si nu i se pot stabili in sarcina de serviciu atributii suplimentare in baza unui contract stabilit abuziv de un tert. Asta-i chiar culmea! Nu cred ca un avocat sau un consultant cu ceva experienta, nu poate spulbera o asemenea practica, evident abuziva, daca a devenit o practica. Succes!