Am avut un conflict cu o persoana pe care am batut-o si a depus plangere impotriva mea ,a scos certificat medico-legal de 6 zile .
As vrea sa stiu ce se poate intampla ,el nu vrea sub nicio forma sa se impace cu mine ce se poate intampla am inteles de la politistul care mi-a facut dosarul ca procurorul o sa imi de-a o amenda administrativa (dar eu mai am o amenda administrativa mai pot lua inca una ?) va multumesc pt raspuns.
Fapta savarsita de dvs. se incadreaza la infractiunea de ""loviri si alte violente'',potrivit art.180 c.p., avand in vedere nr.de zile de ingrijiri medicale.
Solutia va fi data doar de procuror.Aceasta ar putea fi de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi administrative sau punerea in miscare a actiunii penale si sesizarea instantei de judecata.Probabil,politistul respectiv a facut propunere de aplicare a acestei amenzi administrative,dar solutia in acest sens apartine procurorului de caz,solutie ce va putea fi atacata la primul procuror si ulterior la instanta de judecata de catre partea nemultumita de aceasta solutie.
Incercati sa ajungeti la o intelegere cu partea vatamata.
de unde stie politistul ca veti primi amenda? opinia mea este ca dosarul va ajunge in instanta unde puteti sa solicitati achitarea pe art 10 indice b1.
Se poate aplica o amenda administrativa.
Daca insa mai aveti inca o amenda administrativa este greu de spus ce va decide procurorul.
Persoana agresata va putea insa sa va deschida proces civil si sa va ceara daune materiale si morale.
Faptul ca va fi aplicata o amenda administrativa nu va fi in favoarea dvs. in procesul civil...deoarece va reiesi vinovatia si instanta civila va poate obliga la plata de daune...
Urmarirea penala
araoil
la 23.06.2011, un tanar de 18 ani a fost batut si a primit certificat medico-legal,14 zile ingrijire medicala. In urma bataii necesita implant (este vorba de ... (vezi toată discuția)