avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... certificat medico-legal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

certificat medico-legal

Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta pt ca nimeni nu m-a lamurit pana acum. Am facut un accident care a fost incadrat la vatamare corporala din culpa, partea vatamata avand fractura deschisa la picior. Pana acum mi s-a dat de ınteles ca nu va depune plangere atat timp cat ii acopar cheltuielıle de recuperare. Nr. de ingrıjırı medicale ar depasi 60 de zile dar victima sustine ca nu va solicita certıficat medico legal. Intrebarea mea este, acest certificat este absolut necesar pentru finalizarea dosarului sau se poate si fara atat timp cat nici politia nici victima nu-l solicita? Pot apela la RCA pentru eventualele sedinte de fizioterapie sau RCA-ul plateste numai cand incepe urmarirea penala? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 17:47, 12 Septembrie 2011
Dumneavoastra impreuna cu victima puteti merge la politie si sa cereti incetarea urmaririi penale...
Fireste ca nu este necesar certificatul medico-legal , daca v-ati inteles cu victima, si aceasta nu doreste sa mai mearga intr-un eventual proces penal ca sa isi recupereze pretentiile , etc...
Insa e bine dupa cum am mai spus sa se consemneze si la politie de aceasta renuntare...
O seara buna
;)
Daca va intelegeti cu victima nu mai este necesar certificatul medico-legal insa trebuie sa fiti atent ca pagubitul sa va semneze un act prin care renunta la orice pretentii de la dv. Va atrag atentia ca s-ar putea ca cheltuielile medicale pt spitalizare si pt recuperare sunt destul de scumpe si m-as bucura sa le puteti acoperi.
Cu spitalizarea s-a rezolvat din fericire, sa vedem cheltuielile de recuperare...pe care si eu sper sa le pot acoperi. Mai ramane problema cu asigurarea care nu acopera cat doreste victima si ar insemna sa completez eu restul de bani...fiind dauna totala. Se poate rezolva ceva cu asigurarea, adica sa obtina mai multi bani pagubitul insa fara un proces? Va multumesc frumos pt raspunsuri
victima va trebui sa dea o declaratie cf careia nu are pretentii. Cheltuielile cu recuperarea pot fi despagubite de RCA, dar aveti nevoie de toate bonurile, facturi, in plus trebuie sa vb cu cei de la asigurari sa vedeti ce ar trebui sa contina dosarul de dauna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident-vatamare corporala ely86 ely86 In urma cu o saptamana am provocat un accident de circulatie in urma caruia victima a suferit o fractura de femur stang si fractura incheietura mana ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala - cheltuieli spitalizare - cercetare penala efuionut efuionut Acum cateva zile parintii mei au avut un accident rutier. Tatal meu nu era sub influenta bauturilor alcolice, era ceata nu a adaptat viteza la conditiile de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)