avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care sunt drepturile mele de mamå?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care sunt drepturile mele de mamå?

Sint intr-o situatie grea si fårå nici o sperantå: Copii mei (doi båieti de 2 si 6 ani) au fost råpiti de cåtre tatål lor din Danemarca in Romania. Legile asupra custodiei sint diferite de la tarå la tarå. Eu am obtinut custodia permanentå asupra copiilor in Danemarca dar in Romania nu sint luatå in serios ca mamå. Care sint drepturile mele ca mamå asupra copiilor de ai aduce inapoi unde sau nåscut si crescut toatå viata lor? Tin så mentionez cå en nu må pot deplasa in tarå , in primul rind pentru cå am fost amenintatå cu moartea si in al doiles rind pentru cå actele mele (pasaport, buletin si certificat de nastere ) mi-au fost furate de cåtre tatål copiilor. Cine må poate ajuta cu sfaturi. Acum mi-am pierdut orice sperantå så-i mai pot scoate din Romania .Am vreo sperantå ca så-mi våd din nou copii dacå ei se aflå in Romania ?
Cel mai recent răspuns: stefaniajohnston , utilizator 03:01, 14 Septembrie 2011
Va puteti scoate alte acte si introduce actiune in instantele romanesti.Amenintarea cu moartea este si ea o infractiune. A nu face nimic nu-i o solutie.
contactati un avocat cel intai, pentru ca sunt mai multe de facut, daca doriti sa luati copiii.
Nu ati spus daca sunteti casatorita cu romanul sau nu, in ce conditii instantele daneze v-au incredintat dvs. copiii si ce obligatii are el ulterior incredintarii?
Daca ati sesizat autoritatile despre acest fapt, etc. etc.
Am custodia temporalå deplinå asupra copiilor, recunoscutå de curtea de judecåtorie din Danemarca.Nu sint cåsåtoritå , el trebuie så-mi plåteascå pensia alimentarå pentru cei doi coppi. Dreptul juridic din Danemarca este de partea mea, eu am intretinut copii de cind sau nåscut, tatål lor nu a lucrat in toti acesti ani . Din nevrute , din necunoastere a limbii, din lenevie, nu stiu dar au fost tot timpul motive ca el så nu lucreze. Eu am inaintat actele la ministerul de justitie in Romania cu ajutorul ministerului din Danemarca, in Danemarca mi-e recunoscutå råpirea copiilor dar in Riomania lucrurile sint mai lente. Sint chematå in judecatå in Romania pentru acelasi motiv pentru care tatål copiilor a fost chemmat de nustiu cite ori dar nu sa prezentat (motiv pentru care eu am cistigat custodia asupra copiilor)in Danemarca. Vreau så sesizez cå si eu si copii am tråit intr-o relatie violentå cu acest bårbat, Aici in Danemarca automat primeste victima råspunderea copiilor.In schimb in Romania am adus la cunoastere si politiei si Protectiei Copilului ce fel de pårinte este dar bineinteles cå nu sint luatå in serios. Pentru instantele romanesti el este tutorele familiei. Nu ma-u våzut niciodatå , am comunicat doar prin e-mail si cu politia prin telefon dar de cite ori vorbesc cu ei mi se råspunde ca la usa cortului. Sincerå så fiu mi-e fricå si increderea mea in instantele din Romania e foarte decåzutå. Vå multumesc anticipat pentru råspuns si timpul folosit. Cu respect .
Cum am scris , toate actele mele sint furate, na-m nici måcar posibilitatea de a dovedi cine sint ca persoanå iar ambasada romanå din Danemarca , hm da laså de dorit. Dar voi incerca si aceastå posibilitate . Multumesc anticipat.
Buna ziua ,,doamna trebuie sa aveti prin casa o copie ceva dupa un buletin,sau certificat de nastere ,dati declaratie la ambasada romina in danemarca ca actele sunt pierdute furate si cereti un TRAVEL DOCUMENT ,,cu aceea hirtie pe care v-o da puteti sa intrati in rominia ,va faceti documentele inapoi in rominia ,certificat de nastere ,un buletin temporar si puteti arata cine sunteti ,,nu cred ca ambasada romina din danemarca nu poate sa va ajute ,,cautati toata casa o copie sau ceva orce copie document cu poza sa puteti justifica la ambasada cine sunteti ,,ducetiva personal ca nu rezolvati nimic prin telefon ..

Alte discuții în legătură

Obtinerea cetateniei romane a copilului cu mama cetatean roman Zawadi Zawadi Sunt cetatean roman care locuieste in Danemarca si care inca se afla in posesia unui buletin de identitate romanesc. Am un copil nascut in danemarca, al carui ... (vezi toată discuția)
Acte pierdute, refacere din strainatate Muraras_1 Muraras_1 Prima data vreau sa doresc tuturor un An nou fericit si multa sanatate. Problema mea este urmatoarea: nu mai am nici un act care sa dovedeasca identitatea ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere in belgia xenia1985 xenia1985 Am nascut in begia si as dori sa plec in tara in Rominia cu copilul de 2 luni ,intrebarile mele sunt:ce trebuie sa fac sa scot certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)