avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune verbala pe strada
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune verbala pe strada

Aseara in jurul orelor 22.15 ma indreptam catre casa,imi vedeam de drumul meu,dupa o scurta plimbare cu prietena mea.(eram singura,prietena plecand catre casa ei) .Am ajuns in dreptul unui magazin cu terasa.Pe terasa,la una din mese,2 familii.Unul dintre cei 2 barbati aflati la masa respectiva m-a agresat verbal,spunandu-mi intr-un fel,urat spus oricum.Nu doresc sa reproduc.La masa de langa erau niste baieti..pe care ii cunosc. Ceea ce doresc eu acum este sa merg la politie sa depun plangere pt agresinue verbala, umilire publica si limbaj coprolalic. Am mai multe intrebari insa,nefiind documentata in domeniul acesta...In cat timp se depune plangerea,in maxim 24h de la incident?..Am nevoie de martori? Si cum se pedepseste agresiunea verbala..Pot cere daune,sau daca cer deja discutam de faptul ca trebuie sa-l dau in judecata?? Dati-mi si mie un raspuns va rog pt ca vreau sa iau atitudine,multumesc!
Insulta si calomnia au fost, sa zice, "dezincriminate" pentru moment. Nu intru in polemica de aceea am pus ghilimele :) dar nu prea puteti obtine satisfactie....
si de ce spuneti ca nu pot obtine nici o satisfactie,chiar nu exista nici o pedeapsa pt agresiunea verbala d-le avocat?
Plingerea depuneti-o imediat.Politia va lua eventual o masura de sanctionare contraventionala a persoanelor in cauza. Separat de aceasta Dv. puteti actiona in instanta civila pentru obligarea faptuitorilor la daune morale.
Nu exista nici macar agresiune verbala? Nu exista nimic in lege ca o femeie sa nu se simta in nesiguranta pe strazi? Sigur o sa aveti nevoie de martori dar personal nu stiu unde va puteti incadra in lege. Martorii o sa fie cheie in toata actiunea respectiva asa ca este bine sa va asigurati ca sunt dispusi sa va ajute.
Sunt sigur ca cineva o sa va ajute in scurta vreme cu un sfat.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
cerul, utilizator
Asa cum spune si colegul Cziffra, nu va impiedica nimeni sa depuneti plangere. Indicati si martori, altfel este cuvantul dvs. impotriva cuvantului lui. Tot ce puteti obtine este sa fie amendat (si cred ca are sa va "iubeasca" foarte tare apoi)....
Din punct de vedere al raspunderii civile delictuale ... daunele morale se timbreaza si sunt la libera apreciere a instantei....
Eu personal nu as demara astfel de demersuri. O sa va lamuriti singura si de ce, atunci cand veti ajunge la sectia de politie ca sa depuneti plangere .....

Alte discuții în legătură

Art.205 si art 206, cod penal, mai sunt în vigoare? dandanaua dandanaua Insultasi calomnia prev.de art.205 şi art.206 cod penal au fost abrogate în 2007.In 2008, curtea constitutionala a decis neconstitutional textul de lege care ... (vezi toată discuția)
Penal sau civil? jon53 jon53 Buna ziua, Daca intr-un dosar penal nu s-au luat in considerare decat amenintarile iar calomnia si insulta nu, va intreb daca mai sunt sau nu incriminate cele ... (vezi toată discuția)
Insulta, calomnie liamic43 liamic43 Va rog sa-mi spuneti, daca insulta si calomnia(art.259 c.p) se pedepsesc sau au fost scoase din c.p? Nu ma intereseaza ca vor fi sau nu introduse in noul ... (vezi toată discuția)