avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu postnatal

Buna ziua, daca sunt angajata pe o perioada determinata de un an de zile si raman insarcinata primesc ajutorul postnatal?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:55, 12 Septembrie 2011
Fiti mai explicita, va rog. La ce va referiti cand spuneti "ajutor post natal"?
1. Daca aveti cel putin o luna de cotizare la sanatate veti beneficia de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile).
2. Veti beneficia si de indemnizatie pentru concediu crestere (CCC) copil pana la 1 sau 2 ani (depinde de optiunea dvs.) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole si/sau perioade asimilate acestora: eleva, studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa beneficiez de maternal stoienescumaria stoienescumaria sunt gravida in 10 saptamani , nu am lucrat din noiembrie 2011, pot sa platesc din mana si sa beneficiez de maternal dupa nastere si unde ? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si de ingrijire a copilului MirelaNadia MirelaNadia Buna ziua. Numele meu este Mirela si am o intrebare. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii august. Problema este ca la actualul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua si imi cer scuze daca deranjez! Sotia mea munceste in functia de bucatar la un hotel din Bucuresti din luna decembrie 2013 (cu acte in regula). Ea ... (vezi toată discuția)