avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

va rog frumos spuneti-mi si mie daca zic bine
acum lucrez contabil undeva.sefii au anuntat ca vor sa ma dea afara sa imi caut un loc de munca,inca nu am gasit. vor sa angajeze pe altcineva pe acelasi post de contabil.
am dreptul la somaj? in ce conditii ma pot da in somaj? nu semnez demisia.
cu ce articol sa cer ma dea afara?am continuitate in munca de 2 ani fara intrerupere.spuneti-mi va rog cum sa cer somaj daca nu se restructureaza postul?
multumesc

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:33, 14 Septembrie 2011
sa iti faca decizia de incetare cu somaj art.58 coroborat cu art. 65 (1) din Codul Muncii, dar eu stiam ca nu are voie sa angajeze pe acelasi post daca te da in somaj pe tine trebuie sa te cheme tot pe tine. Sa nu semnezi deciza cu acordu partilor art. 55 b ca nu poti sa mai iei somaj.Sper ca te-am putut ajuta.O zi placuta in continoare.
Atata timp cat angajeaza pe altcineva in locul Dvs. nu puteti beneficia de somaj.
Care este motivul pentru care angajatorul doreste sa va desfaca contractul de munca? Poate motiva desfacerea contractului sun aspectul competentei profesionale. Ar fi un motiv, daca angajeaza un alt contabil in locul Dvs.
Gabrielle Monique a scris:

Atata timp cat angajeaza pe altcineva in locul Dvs. nu puteti beneficia de somaj.
....

Nu exista nicio interdictie in acest sens ... :-/ ... va benefica de somaj numai daca indeplineste conditiile prevazute de lege.

De fapt faceam referire la cu totul altceva. Sa fiu mai explicita si sa va rog sa ma lamuriti cu aceasta ocazie. Daca doamnei i se desface contractul de munca si beneficiaza de somaj, angajatorul mai poate reangaja pe altcineva pe postul respectiv sau acesta se blocheaza? Sau angajarea acelei persoane trebuie facuta inainte de data concedierii doamnei in cauza? :-/
Angajatorul poate angaja o alta persoana in locul celei pe care o concediaza ... exista pareri care sustin ca acest lucru este posbil numai dupa expirarea temenului de contestare a deciziei de concediere ... Codul Muncii nu reglementeaza o astfel de situatie in cazul concedierilor individuale , astfel ca Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.

Exista totusi o situatie care se practica ... angajarea pe un alt post a altei persoane imediat dupa concedierea uneia.

Alte discuții în legătură

Somaj adina23 adina23 Buna seara, Am o necalritate ceea ce priveste somaj, am 12 luni lucrate la o firma, vrea sa imi desfaca contractul cu Lit. I, zice acest adm, care nu stie ca ... (vezi toată discuția)
Revenirea din ccm oana27 oana27 buna ziua am un baietel care implineste 2 ani pe 31.05.2009, as dori sa stiu la ce data ar tb sa-mi fac cererea de reincadrare la locul de munca? in cond in ... (vezi toată discuția)
Vor sa ma dea afara, ce sa fac? miri88 miri88 Buna seara. Lucrez ca sofer distribuitor la un depozit de medicamente. Acum 2 zile am primit o veste de la seful meu direct : ma da afara. Am fost invitat sa ... (vezi toată discuția)