avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca cu drept de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca cu drept de somaj

daca inchid un contract de munca cu desfiintarea postului si respectivul desi are dreptul nu isi ia somaj cat timp nu mai pot angaja pe acel post o alta persoana?
Buna ziua !
Nu exista o asemenea interdictie de angajare pe acelasi post decat in cazul concedierii colective .
Daca persoana respectiva se incadreaza la concediere colectiva,nu puteti angaja timp de 9 luni alte persoane,prioritate in reangajare avand cei disponibilizati.
Daca persoana respectiva nu se incadreaza la concediere colectiva,atunci puteti angaja pe altcineva.
E cam bizar sa angajezi imediat ce ai desfiintat un post tocmai ca sa dai un om afara imediat pe altcineva pe acelasi post.Mentionez ca se desface contractul de munca cu art. 65 alin 1
Daca vi se pare bizar cititi cu atentie Codul Muncii si CCMUN la sectiunea concediere.
nicolae_dana a scris:

E cam bizar sa angajezi imediat ce ai desfiintat un post tocmai ca sa dai un om afara imediat pe altcineva pe acelasi post.Mentionez ca se desface contractul de munca cu art. 65 alin 1


De acord, mai mult alin 2 al art 65 precizeaza ca "Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa"

Alte discuții în legătură

Concediere cu desfiintarea postului Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Stiti cumva daca este adevarat si unde gasesc prevederile care spun ca daca un angajator concediaza un salariat din motive ce nu tin de persoana ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv ''desfiintare post'' mnd mnd Buna ziua, Ce prejudicii isi aduce angajatorul daca face mai multe concedieri pe motiv desfiintare post, unele dintre ele fiind consecutive? Intrebarea mea de ... (vezi toată discuția)
Locul muncii Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am o intrebare la care nu reusesc sa gasesc raspuns. In contractul de munca al unui salariat, este trecut la locul muncii : lucru la terti. ... (vezi toată discuția)