avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Locul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Locul muncii

Buna ziua

Am o intrebare la care nu reusesc sa gasesc raspuns. In contractul de munca al unui salariat, este trecut la locul muncii : lucru la terti. Societatea doreste desfiintarea locului de munca, insa daca acesta nu are un loc fix, cum poate fi desfiintat? daca in cim este trecut la terti, societatea trebuie sa-i plateasca diurna in cazul in care este trimis de la un santier la altul?

Multumesc


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 28 Octombrie 2013
Nu se desfiinteaza locul de munca , ci postul ocupat/ functia detinuta.
In aceste conditii, societatea mai poate reangaja alte persoane? nu sunt obligata sa-l reangajez intai pe el?
este coresct sa scrii in cim la locu muncii la terti? in aceste conditii cum se justifica cheltuielile de deplasare daca el nu are un loc de munca fix?

Multumesc pentru raspuns
Dupa efectuarea unei concedieri ,angajatorul poate face noi angajari. Nu are nicio obligatia fata de salariatii concediati referitor la reangajarea acestora.

Totusi, in practica judiciara s-a statuat ca, concedierea urmata imediat de angajarea pe acelasi post este considerata o concediere care nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este o concediere fictivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatul care nu mai vine la munca AndreeaS1987 AndreeaS1987 Buna ziua! am un angajat care nu mai corespunde postului. noi am incercat sa purtam o discutie cu dansul sa incheiem contractul cu acordul partilor insa ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post mopy mopy cat timp nu mai ai voie sa angajezi pe un post desfiintat? (vezi toată discuția)
Concediere individuala Michaela_D Michaela_D In cazul concedierii individuale, pe ce perioada de timp nu avem voie sa angajam pe postul desfiintat. Multumesc. (vezi toată discuția)