avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca cu drept de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca cu drept de somaj

daca inchid un contract de munca cu desfiintarea postului si respectivul desi are dreptul nu isi ia somaj cat timp nu mai pot angaja pe acel post o alta persoana?
Da si tu azi desfiintezi si maine angajezi!
Dar cine i-ar putea da in judecata?!Cel caruia i se desfiinteaza postul nu mai are acces la datele firmei sa vada dc angajeaza pe altul in locul lui.Macar de bun simt ar fi fost o prevedere care sa oblice sa ii ofere locul de munca nou creat salariatului concediat si in caz ca acesta refuza sa se poata angaja altul in loc.
Mai nou ca sa se ocoleasca cercetarea prealabila se concediaza pe acest 65 alin 1.
Acestea sunt prevederile legale , iar noi , ca juristi ce suntem , trebuie sa "jonglam" cu ele ... nu ?
Bafta !
Daca se desfiinteaza postul , nu se poate angaja o alta persoana pe postul desfiintat ... Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
A mai fost subiectul dezbatut aici...se pare ca legal nu avem aplicabilitate pt art 72 Codul muncii si la art 65,adica termenul de 9 luni pt a nu angaja pe altcineva pe postul desfiintat nu se aplica la art. 65.Bine ramane sa contesti la Tribunal pe art 65 alin 2 decizia de angajare si creare a unui post abia desfiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere cu desfiintarea postului Alexandra-B Alexandra-B Buna ziua, Stiti cumva daca este adevarat si unde gasesc prevederile care spun ca daca un angajator concediaza un salariat din motive ce nu tin de persoana ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv ''desfiintare post'' mnd mnd Buna ziua, Ce prejudicii isi aduce angajatorul daca face mai multe concedieri pe motiv desfiintare post, unele dintre ele fiind consecutive? Intrebarea mea de ... (vezi toată discuția)
Locul muncii Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am o intrebare la care nu reusesc sa gasesc raspuns. In contractul de munca al unui salariat, este trecut la locul muncii : lucru la terti. ... (vezi toată discuția)