avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea unui angajat pentru a face loc altuia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea unui angajat pentru a face loc altuia

VA ROG SA IMI EXPLICATI DACA ESTE POSIBIL CA INTR-O SOCIETATE IN CARE SE FAC CONCEDIERI COLECTIVE SE POATE CONCEDIA UN ANGAJAT FARA NICI O ABATERE MAI MULT CHIAR EXTRA CALIFICAT, DOAR PENTRU A FACE LOC ALTUI ANGAJAT CARE A LUCRAT CU MULT TIMP IN URMA PE ACEL POST IAR POSTUL LUI ACTUAL SE DESFIINTEAZA. VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:34, 23 Iulie 2009
Posibil este, dar nu chiar si atat de legal.

Desfiinatrea postului trebuie sa fei efectiva si sa aiba o cauza real si serioasa, cf codului muncii. In eventual proces , firma va trebui sa aduca dovezi in acest sens.

Art. 65. - (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă
1. Daca este vorba de o firma de stat nu e in regula, daca e o firma privata exista portite legale pentru a face asa ceva.
2. Nu cred ca este vorba de concedieri colective! In acest caz, posturile respective euar "blocate" timp de 9 luni.
3. Nu mai scrieti exclusiv cu majuscule ca nu o sa va mai raspunda nimeni. Este foarte obositor de citit si este si impotriva Regulamentului forumului (se pare ca nu l-ati citit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post si anunt de angajare pe acelas post pe site-ul companiei AdamIonescu AdamIonescu Buna ziua, Am primit instiintatea de preazviz din procedura de concediere colectiva (ulterior informarii sindicatului, ITM si ANOFM). In instiintarea de ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintarea postului david - adrian1 david - adrian1 Buna ziua as dori sa mi se raspunda la cateva intrebari Am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului din motive de restrangere a activitatii. am ... (vezi toată discuția)
Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)