Buna ziua,
Am primit instiintatea de preazviz din procedura de concediere colectiva (ulterior informarii sindicatului, ITM si ANOFM). In instiintarea de preaviz se specifica faptul ca incepand cu o anumita data, postul pe care sunt angajat se desfiinteaza (urmare a unor motive si hotarate printr-o decizie). Problema este ca la data cand scriu acest mesaj, desi eu sunt in preaviz, am gasit anunt de angajare pentru postul meu pe site-ul companiei.
Este legal sa gasesc asa ceva? Ce pot face in acest sens?
Multumesc!
Nimeni nu interzice angajatorului sa fac ceva .. este doar o simulatie de concediere, deoarece nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
art. 65 C.mun.
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia. (2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Dupa primirea deciziei de concediere , veti putea sa o contestati in instanta .. strangeti dovezi privind anuntul pentru angajare ( poze, print-screen etc.)
Concediere angajat
ncris78
O societate vrea sa concedieze un angajat ce lucreaza cu jumatate de norma.
Acesta este momentan in concediu de odihna.
Ce demersuri trebuia sa faca ... (vezi toată discuția)