avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copilul adoptat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copilul adoptat

Bunicul meu in anul 1948 s-a casatorit si a avut uin copil . Ulterior a fost inchis pe motiv politic , sotia lui a divortat de el si copilul a fost infiat de sotul mamei lui ( s-a recasatorit imediat) in anul 1960.Bunicul s-a recasatorit si mai are 2 fete din cea dea doua casatorie. Intrebare mea este , copilul bunicului meu din prima casatorie, care la vremea asta poarta alt nume decat cel al bunicului meu are dreptul sa vina la mostenirea lui?
Cel mai recent răspuns: DianaMarinescu , utilizator 17:59, 2 Septembrie 2008
A purtat numele bunicului? Adoptia a fost cu efecte totale, intrerupandu-se orice legatura cu tatal firesc sau partiale?
A purtat numele bunicului pana cand a fost adoptat de tatal vitreg, iar adoptia a fost cu efecte totale , el nestiind de existenta bunicului meu pana la casatorie . Bunicul meu a putut sa stea de vorba cu el abia acum doi ani , in 2006 cand a venit sa il cunoasca , pana atunci nici nu a vrut sa auda de el. Copilul lui nu a vrut sa auda de el, bunicul incercand sa ia legatura cu el in nenumarate randuri O legatura fireasca cu tatal natural ( bunicul meu ) a avut doar in ultima parte a vietii din noiembrie 2006 - august 2008 , anul acest in august bunicul decedand.
Nu vine la mostenire pentru ca adoptia a fost cu efecte totale.
Multumesc mult pentru lamurire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil adoptat in anul 1948-poate participa la mostenirea parintilor adoptivi ori la mostenirea parintilor naturali. poate fi dublu mostenitor ? ContSters377560 ContSters377560 Speta: privind dreptul la mostenire al copiilului infiat in anul 1948. Neagu Maria (casatorita legal) este sora cu Tanase Caterina ( casatorita legal ) ... (vezi toată discuția)
Drepturile de mostenire ale copilului adoptat vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna seara, Va rog, domnilor avocati, sa fiti amabili sa-mi lamuriti urmatoarea problema: In ce situatie un copil adoptat ( in anul 1952- mentionez anul ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a mosteni iustinian13 iustinian13 Bunicul a fost infiat de o familie, varul tatalui din prima familie a decedat neavand mostenitori pana la verii primarii, are dreptul de a-l ... (vezi toată discuția)