avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de furt pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de furt pe nedrept

Buna ziua,

Am sa trec direct la subiect, zilele trecute o clienta a cumparat de 100lei din magazin si am uitat sa ii bat bon de casa (suspect este ca seara nu au iesit fizic plus 100lei), sefi au aflat (nu imi dau seama cum), au facut inventarul si a iesit 700mil minus. Poate legal sa imi puna in "carca" tot minusul iesit la inventar? tinand cont ca nu am furat un leu, rebuie sa ma judec cu ei ca sa dovedesc lucrul acesta?

edit: m-au contactat si mi-au zis sa platesc 21 de mil. ca sa imi inchie cartea de munca in regula. Este legal lucrul acesta?

multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
AMarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 17:59, 12 Septembrie 2011
înainte de a vă judeca se va face o cercetare disciplinară prealabilă, cel puțin așa spune codul muncii, în care veți avea posibilitatea să vă apărați. dacă se dovedește că sunteți singur responsabil veți fi obligat să plătiți. ptr o lipsă de 700 mil trebuie să aveți argumente solide.
esti singur pe tura sau mai ai colegi?au aflat probabil sefii tai deoarece clienta s-a plans ca nu a primit bonul fiscal.
cand a-ti facut ultimul inventar,bineinteles nu ma refer la cel precizat de tine,ci inainte?
mai sunt 3 colegi pe tura, clienta nu sa intors dupa bon si din cate stiu nu sa plans dupa bon nu stiu cum au aflat sefii, probabil le-a spus uni din colegi.ultmul inventar a fost acum 1 luna jumatate
Daca nu sunteti vinovata, nu exista nici neglijenta, nu aveti de ce sa platiti acea suma.
Refaceti inventarul si verificati bine clauzele contractului de munca.
Ganditi-va la mijloacele de aparare: martori, filmari camere, procese verbale predare-primire, etc.
eu am lucrat de asemenea in comert,si stiu ca atunci cand te angajezi se face inventarul dupa care semnezi de primire,la un caz asemanator cu al tau au platit toti angajatii de pe toate turele,inventarul nefiind facut de o luna e posibil ca lipsa sa se fi facut de oricare din angajati,

Alte discuții în legătură

Plangere penala feli30 feli30 buna ziua,lucrez la un magazin de mezeluri bsi carne,iar feful meu zice ca la ultimul inventar a iesit un minus de 8570rol mentionez ca este gestiune comuna ... (vezi toată discuția)
Inventar cu probleme kpac kpac Buna ziua. Lucrez ca gestionar intr-un magazin care vinde produse de papetarie. O data la cateva luni se face inventar la care de fiecare data se iese minus ... (vezi toată discuția)
Am furat dintr-un magazin andreiiosif andreiiosif Buna ziua, Am furat dintr-un magazin, in care eram angajat, doua obiecte a caror valoare ajunge undeva la 350 de lei. Ulterior, am plecat de acolo, acum ... (vezi toată discuția)