Daca am un eveniment (nunta) cu 100 de meniuri cand emit bonul fiscal pot scrie "masa eveniment 1buc x valoarea totala a meniurilor", sau corect ar fi " masa eveniment 100 buc x valoarea meniului"?
corect ar fi " masa eveniment 100 buc x valoarea meniului"
asa puteti sa va scadeti si din contabilitate mai bine in functie de meniu,cu materiile prime..salam,masline,carne..etc
dvs vindeti meniuri sau o masa cu meniuri? daca vindeti semipreparate atunci trebuie sa mentionati reteta si cantitatea.Ex.rulada umpluta la 100 gr/kg , chiftelute la 100gr/kg.
Intocmiti raport de productie pe baza de retetar. Aceasta este modalitatea prin care se scad alimentele. Apoi in functie de numarul de portii servite scadeti gestiunea de produse finite rezultate prin prelucrare.
Pe bonul fiscal trebuie sa apara separat fiecare produs sau preparat servit, adica:
cascaval - 100 portii a 50 gr
salam - 100 portii a 50 gr.
sarmalute cu mamaliguta - 100 portii a 250 gr.
Este numai un exemplu, insa asa se procedeaza in cazul acesta.