un vecin de palier din blocul in care locuiesc creste un caine in fata apartamentului, intr-o cutie de lemn, gen cotet.Cutia se afla chiar la iesirea din lift.Problema este mizeria pe care acel caine o face(par, mancare, miros etc.).Toata mizeria facuta de caine este carata in case de vecini pentru ca proprietarii cainelui nu catadicsesc sa faca curatenie prea des.Va rog sa-mi spuneti si mie solutia legala pentru a scapa de acest disconfort si a-l obliga pe proprietarul cainelui sa-l ia de acolo.
In conformitate cu normele metodologice din 2.4.2003, MO 311/2003, aplicabil din 18.1.2008 la art.4 pct. 1 stipuleaza ca fiecare proprietar, indiferent dacă face parte sau nu din prezenta asociaţie de proprietari, are dreptul de a folosi proprietatea comună din clădire, în condiţiile stabilite de lege, de regulamente ale autorităţilor în drept, dar nici un proprietar nu poate folosi această proprietate astfel încât să lezeze drepturile sau interesele oricărui alt proprietar al acesteia, inclusiv cele stabilite prin prezentul acord de asociere şi prin statutul asociaţiei de proprietari, iar la pct.
4.8. Ocupanţii apartamentelor şi ai spaţiilor cu altă destinaţie decât cea de locuinţă trebuie să se abţină de la acţiunile care duc la tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00–8,00, prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare. (Se pot preciza şi alte restricţii, ca de exemplu: depozitarea de substanţe şi produse periculoase şi altele asemenea.)
Proprietarii care deţin animale în apartament sau în spaţiul cu altă destinaţie decât cea de locuinţă nu pot lăsa în libertate ori fără supraveghere animalele care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri.
Va recomand sa depuneti sesizare scrisa atat la asociatia de locatari cat si la Protectia consumatorului.
Da, intrucat sunteti "consumator" (utilizator) ca si alti de fapt de spatiul in care isi mentin acei proprietari cainele. Puteti sesiza si Garda de mediu.
Incercati cu un email si la A S P ( autoritatea de sanatate publica) . Mie mi-au raspuns prompt. O problema au rezolvat-o deplasandu-se la fata locului. Au incheiat un PV de atentionare cu proprietarul si in termen de 30 zile s-a facut curatenie. Alta problema au transmis-o la primarie. Era vorba de cainii maidanezi. Dupa 2 saptamani au trecut si au mai prins cativa caini. Eu am fost multumit de promptitudinea lor.
Program de liniste
geneva
Exista cadru legislativ pt reglementarea orelor de liniste in bloc? Daca da, care este?
Dar pentru proprietarii care detin caini si trebuie sa achite o cota ... (vezi toată discuția)