avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... valoarea reziduala
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

valoarea reziduala

explicati-mi si mie daca puteti cum e?
Cel mai recent răspuns: TIBERIU P. , utilizator 23:32, 1 Martie 2012
valoarea care mai trebuie platita pentru a fi proprietar 100% pe un bun mobil sau imobil
ART. 7
(1) În cazul în care un autovehicul pentru care s-a plătit, în România, taxa pe poluare pentru autovehicule sau
taxa prevăzută de prezenta lege, este ulterior scos din parcul auto naţional, contribuabilului care a plătit taxa i
se restituie valoarea reziduală a acesteia, conform alin. (3).
(2) Valoarea reziduală a taxei reprezintă taxa care ar fi plătită pentru respectivul autovehicul dacă acesta ar fi
înmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto naţional.
vreau sa radiez masina. valoarea reziduala care se da inapoi. asta vreau sa inteleg. multumesc
CAPITOLUL III
Stabilirea sumelor reprezentând valoarea reziduală a taxei pe poluare

3.1. În vederea restituirii sumelor reprezentând valoarea reziduală a taxei pe poluare, în condiţiile prevăzute de art. 7 din normele metodologice, la solicitarea compartimentului cu atribuţii în domeniul colectării creanţelor fiscale, însoţită de documentaţia depusă de contribuabil, compartimentul de specialitate procedează la calcularea taxei pe poluare care ar fi plătită pentru respectivul autovehicul dacă acesta ar fi înmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto naţional, pe baza elementelor de calcul prevăzute de ordonanţă şi de normele metodologice.

3.2. Pentru stabilirea valorii reziduale a taxei pe poluare, compartimentul de specialitate întocmeşte Referatul de calcul al taxei pe poluare pentru autovehicule, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 2 la ordin.

3.3. Referatul se întocmeşte în două exemplare, se verifică şi se vizează de şeful compartimentului de specialitate şi se înaintează, împreună cu documentaţia, spre aprobare directorului executiv adjunct coordonator/şefului administraţiei adjunct coordonator, după caz.

3.4. În termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la primirea solicitării de către compartimentul de specialitate, un exemplar al referatului de calcul aprobat se transmite compartimentului cu atribuţii în domeniul colectării creanţelor fiscale, în vederea compensării şi/sau restituirii, în conformitate cu prevederile art. 116 şi 117 din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, iar al doilea exemplar rămâne la compartimentul de specialitate în vederea arhivării.

3.5. Compartimentul cu atribuţii în domeniul colectării creanţelor fiscale întocmeşte decizia de restituire a sumelor reprezentând valoarea reziduală a taxei pe poluare, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare. Procedura de restituire a sumelor reprezentând valoarea reziduală a taxei pe poluare este prevăzută la art. 6 alin. (6)–(14) din normele metodologice.
In ce stadiu se afla situatia dumneavoastra?
inca mai am autoturismul. prima oara am pierdut procesul pt. restituirea taxei dar l-am actionat a doua oara si in martie avem proces iar. curios

Alte discuții în legătură

Cum recuperez taxa de poluare in urma unui accident cu dauna totala? StoicaGeorge StoicaGeorge Buna ziua. Rog pe cineva care a fost sau este in situatie ca si mine ca sa ma ajute cu un sfat cat mai rapid. Sunt proprietarul unui autoturism care in urma ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto dupa scoaterea din parcul auto national nik2003 nik2003 Locuiesc in Germania, statul German m-a obligat sa inmatriculez masinania (pe catre o aveam inmatriculata in Romania, cu taxa platita si nerecuperata) pe ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de calcul al taxei pe poluare kamisa kamisa cf legii... cum procedeaza organul fiscal cand s-a emis deja decizia de calcul al taxei pe poluare si contribuabilul cere anularea deciziei pe motiv ca nu mai ... (vezi toată discuția)