avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie - salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie - salariu

Am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta in aprilie cu data iesirii la pensie din ianuarie-data indeplinirii conditiilor de pensionare.
Am mai lucrat pana la data primirii deciziei-aprilie-,iar drepturile le-am primit din aprilie data la care am intrerupt activitatea.
Astept sa primesc pensia pe perioada ianuarie-aprilie deoarece nu am o pensie care sa depaseasca salariul mediu pe economie(adica sa cumulez pensia cu salariul pe aceasta perioada ).
Trebuie sa ma adresez instantei ?Am fost functionar public.:(
Cel mai recent răspuns: elenabulg , utilizator 10:53, 25 Noiembrie 2011
Nu trebuie sa va adresati instantei si nici nu trebuie sa asteptati. Drepturile de pensie se stabilesc avand in vedere stagiul realizat pana la data deschiderii acestora. Pentru stagiile si veniturile realizate dupa data inscrierii la pensie, solicitati casei de pensii sa va recalculeze pensia in baza art. 107, alin. (4) din Legea nr. 263/2010.

Art. 107
................................
(4) Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.
pentru ce perioada maxim se poate face acest cumul,( ma refer la bugetari).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata dupa pensionare se ia in considerare la recalcularea pensiei militare? Pilu Pilu Buna seara, am o problema mai delicata, legata de pensii, nu stiu daca poate cineva sa ma lamureasca, cine se pricepe la pensii. Problema ar fi urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei de invaliditate carmen bodeanu carmen bodeanu daca am lucrat 2 ani ,dupa iesirea la pensie cu grad III invaliditate,pot sa ma duc la Casa de Pensii in vederea recalcularii pensiei?acum sau la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata si anticipata partiala olarasu ileana olarasu ileana Am depus dosar de pensionare la 01.01.2011 iar la 30.03.2011 am primit decizia de pensionare pentru pensie anticipata partial cu 42% reducere. De atunci ma ... (vezi toată discuția)