avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inregistrare tardiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inregistrare tardiva

Buna seara. cum pot sa formulez o cerere de inregistrare tardiva a nasteri? mentionez ca, am fost inregistrat la nastere in spitalul craiova.dar in prezent locuiesc in bucuresti. sunt major. nu imi pot angaja avocat. deacea va rog daca ma puteti ajuta
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:44, 12 Septembrie 2011
Aici aveti un model de cerere, o adaptati cazului dvs
[ link extern ]

Aici aveti detaliata procedura si cam ce va asteapta ( de la pagina 20)
[ link extern ]

Aveti nevoie de urmatoarele acte
- certificatul medical constatator al nasterii, intocmit pe formular - tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului;
- certificatul de nastere si actul de identitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama;
- certificatul de casatorie al parintilor copilului (daca sunt casatoriti); sau dupa caz, declaratia de recunoastere semnata de ambii parinti in cazul in care copilul este rezultatul concubinajului dintre mama si tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tardiva parnicamarina parnicamarina cunosc o persoana care este majora, tatal este decedat iar de mama ei nu mai stie nimic de cand avea 10 ani. Pana in prezent a locuit cu un frate mai mare care ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tardiva a nasterii - calitate procesuala cassy cassy buna seara! mama care nu a declarat in termen de 1 an nasterea (nu avea act de identitate valabil si necasatorita) poate da in judecata Primaria - serviciul ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat nastere in lipsa tatalui Alina_Gabriela26 Alina_Gabriela26 Buna ziua! sunt o mama insarcinata in 32 de saptamani! urmeaza sa nasc la inceputul lunii octombrie, iar in septembrie sotul meu paraseste Romania din alte ... (vezi toată discuția)