Sunt in luna a sasea cu un barbat cu care nu sunt casatorita si care mi-a facut o gramada de probleme de cand a aflat ca sunt gravida. Sunt foarte bucuroasa ca voi fi mama, dar as vrea ca tatal copilului sa nu ne complice viata. Ma gandesc ca ma va santaja daca voi dori sa ies cu copilul din tara, plus ca e genul de persoana care face o multime de mizerii... si nu as dori sa expun copilul la asa ceva.
In fine, daca asa a vrut Dumnezeu, sa se lipeasca tocmai cu el, as vrea sa stiu daca el are vreo parghie legala sa intre in viata noastra, daca eu nu il tin la curent cu momentul nasterii?
Ideea este ca eu nu doresc sa fie recunoscut de catre el, prefer liniuta pe certificatul copilului. Poate tatal sa recunoasca fata impotriva vointei mele?
Da, ulterior nasterii va putea recunoaste paternitatea copilului. Iar ulterior recunoasterii paternitatii veti putea solicita acordarea custodiei copilului, custodie pe care o veti primi avand in vedere varsta copilului si obligarea tatalui la plata unei pensii alimentare.
Tatal isi poate recunoaste paternitatea printr-o declaratie la serviciul starii civile sau printr-un inscris autentic in fata notarului sau la judecatorie, ori o poate tagadui.
Da. Poate sa-l recunoasca. Chiar daca nu sunteti dvs. de acord.
Nici n-are nevoie de acordul dvs.
Se duce la primul notar de la coltul strazii si da o declaratie autentica.
Basca, in NOUL cod civil (care are toate sansele sa intre in vigoare pana ce veti naste dvs. Daca nu se intampla vreo minune, atunci va intra in vigoare la 01. 0ctombrie 2011) se prevede ca o copie a declaratiei de recunoastere se expediaza din oficiu de catre notar catre serviciul de stare civila pentru a se face mentiunea corespunzatoare in registrul de stare civila.
Pensie alimentara
jovana
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati referitor la o situatie: o tanara in jur de 25ani, care nu lucreaza, are un copil in varsta de 4ani; tatal copilului nu a vrut ... (vezi toată discuția)