avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decizie de infiere in 1942
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decizie de infiere in 1942

Buna ziua. Am un proces cu cineva care sustine ca daca bunicul meu nu are decizie de infiere inseamna ca el nu a fost infiat. Noi am gasit la Consiliul local unde s-a nascut bunicul meu o notificare unde se arata ca a fost adoptat in 1942 si ca urma sa isi schimbe numele, dar o decizie de infiere nu avem. Cand i s-a eliberat un certificat de nastere, acesta a fost eliberat cu numele de familie al parintilor adoptivi, fiind trecut si numele parintilor naturali.
Existau decizii de infiere in 1942? Daca da, unde se pastreaza?

Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: cmnift , utilizator 01:03, 3 Septembrie 2008
Exista un Decret, 283/1958 privind reglementarea transformarii adoptiei incuviintata inainte de intrarea in vigoare a C Fam., in infiere, care spunea ca infierile incuviintate inainte de 1954 vor putea fi transformate in infiere cu toate efectele unei filiatii firesti reglementate de C.Fam.
Alte informatii nu detin. Poate, totusi, va ajuta cu ceva.
inainte de 1996 daca se vroia ,si parintii naturali pastrau drepturi asupra copilului cu toate ca l dadeau spre adoptie ,de aceia sunt trecuti si parintii naturali in act ,adoptia cu efecte restranse
notificarea e un act prin care se aduce la cunostinta unei persoane un act juridic ce a fost sau urmeaza s fi intocmit
decizia e este hotararea prin care instanta se pronunta asupra apelului, recursului, recursului in anulare, recursului in interesul legii, precum si hotararile pronuntate de instanta de recurs in judecarea cauzei, fiind redactata de unul din judecatorii completului de judecata care a participat la solutionarea cauzei
inainte nu prea se umbla pe la judecati sa obtii deciziii era copilul trecut la sfatul popular se dadea notificare si gata
avocat_eva_carbunaru a scris:

Exista un Decret, 283/1958 privind reglementarea transformarii adoptiei incuviintata inainte de intrarea in vigoare a C Fam., in infiere, care spunea ca infierile incuviintate inainte de 1954 vor putea fi transformate in infiere cu toate efectele unei filiatii firesti reglementate de C.Fam.


Multumesc mult pentru raspuns. Am sa intreb si la Arhivele Statului daca exista astfel de documente, dar, sincer, nu cred ca in 1942 se luau astfel de Decizii (am vazut una din 1967, decizie luata de Sfatul Popular). O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil adoptat in anul 1948-poate participa la mostenirea parintilor adoptivi ori la mostenirea parintilor naturali. poate fi dublu mostenitor ? ContSters377560 ContSters377560 Speta: privind dreptul la mostenire al copiilului infiat in anul 1948. Neagu Maria (casatorita legal) este sora cu Tanase Caterina ( casatorita legal ) ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire pentru copil infiat care a ramas cu initiala tatalui natural in descrierea numelui vioricadumitrescu vioricadumitrescu Buna ziua si Sarbatori fericite! Va rog sa ma ajutati in intelegerea urmatoarei situatii: O mama a nascut 3 copii : - primul a fost infiat ... (vezi toată discuția)