avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale 7 ani in lume.. acum ce obligatii am in tara?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

7 ani in lume.. acum ce obligatii am in tara?

Buna ziua,

Traiesc de 7 ani ca rezident intr-o tara in afara UE, totusi deoarece sunt asociat unic al unei firme mici in Romania (administrata de un prieten) presupun ca figurez ca rezident in tara.. cel putin cand sunt intrebata verbal sau in scris de catre organele statului roman daca sunt sau nu rezident, ma declar ca rezident.

In perioada de cand sunt plecata din Romania, nu am platit contributii sociale, nu am completat sau depus nici un fel de declaratii fiscale, nu am avut venit in tara, nu am datorii la banci sau alte firme, si momentan nu posed nici o proprietate privata. Am vandut un apartament pentru care am platit taxele si impozitele.

In cei 7 ani am calatorit foarte mult prin lume si am pierdut firul cu obligatiile mele ca cetatean roman. Am incercat zadarnic sa aflu ce trebuie sa fac pentru a fi "la zi". Va rog frumos sa ma sfatuiti daca considerati ca trebuia sa platesc contributii sociale, sau daca trebuia sa depun declaratiile de venit.

Cel mai recent răspuns: dan_sur_cr , utilizator 08:43, 13 Septembrie 2011
Salut, nu este prea clar ce spuneti,aveti B.I/C.I emis in RO, daca da ,atunci sunteti cetatean roman ,de aici deriva drepturi si obligatii.Daca sunteti cetatean roman rezident intr-o tara U.E.,platiti taxe si imp. in tara de rezidenta, daca aveti afaceri in RO platiti taxe si imp. in ro ,doar cele aferente afacerii.Eu asa cred.B-)
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
dan_sur_cr, utilizator
Traiesc in Asia, in afara Uniunii Europene.

Intrebarea mea este: Ce trebuie sa fac pentru a fi la zi cu obligatiile mele ca rezident in conditiile mentionate in mesajul anterior?
Salut,angajati un consultant fiscal in ROB-),Asta mai ales daca aveti orice activitate de natura economico-financiara pe teritoriul RO. Asta ar fi solutia "cu costuri " .Succes.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerezident al carui venit este suportat de o persoana juridica nerezidenta in romania Corina_Mitrica Corina_Mitrica Un cetatean estonian, nerezident, angajat al unei societati din Estonia este detasat pe teritoriul Romaniei pe o perioada de 12 luni. Salariul este achitat de ... (vezi toată discuția)
Cass pt venituri dividende geneva geneva CASS-ul unde se plateste pt venituri ridicate din dividende de la SIF? Pe ce baza, cu ce documente? Multumesc (vezi toată discuția)
Permis de sedere si pasaport Yellowbuck Yellowbuck Salut tuturor, sunt un cetatean roman care traieste in Italia si recent am pierdut permisul de sedere si pasaportul. Din pacate munca care o fac este posibila ... (vezi toată discuția)