avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Buna ziua. Sunt cetatean roman resident fiscal intr-o ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Buna ziua. Sunt cetatean roman resident fiscal intr-o tara din ...

Buna ziua. Sunt cetatean roman resident fiscal intr-o tara din UE. Toate taxele le platesc in tara de rezidenta din UE, nu in Romania. Sunt declarat la ANAF si am document care atesta ca as fi cetatean roman nerezident fiscal in Romania
Detin o proprietate (un apartament, nu ceva de lux) in Romania pe care ma gandesc sa o inchiriez. Stiu ca, proprietatea fiind in Romania, taxele trebuie platite in Romania. Mi s-a comunicat asta si la ANAF cand m-am declarat, acestia spunandu-mi ca voi fi in continuare domiciloiat in Romania dar neresident fiscal deoarece imi voi muta resedinta fiscala altundeva in UE As vrea sa stiu care ar fi taxele de platit in Romania daca as inchiria apartamentul din Romania? Am citit ca trebuie platita si taxe ca pensii si sanatate dar eu, ca nerezident fiscal in Romania, nu contribui aici.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: stefan_ardeleanu , utilizator 12:44, 7 Noiembrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc. O sa ma interesez dar nu pare logic, deoarece eu nu beneficiez de asigurari sociale de sanatate perioada aceasta, fiind rezident in alta tara UE unde beneficiez de aceste asigurari. Nu imi dau seama cum ar trebui sa platesc aceste contributii in aceasta situatie. Banuiesc ca acele persoane care contribuie la sanatate in alte tari UE nu platesc pe chirii deoarece ei nu sunt asigurati in Romania la sistemul public de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resedinta in strainatate si inchirierea in romania SebastianIv SebastianIv Salut! Recent m-am mutat intr-o alta tara din UE, unde am contract de munca pe un an cu posibilitate de prelungire. In acelasi timp, m-am inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Contributie cass aferenta veniturilor din cedarea folosintei bunurilor pentru cetateni ue IolandaMarin IolandaMarin Buna ziua,, Pentru un cetatean UE care obtine in Romania venituri din cedarea folosintei bunurilor, pe langa impozitul de 10% se plateste si CASS? In anii ... (vezi toată discuția)
Nerezident al carui venit este suportat de o persoana juridica nerezidenta in romania Corina_Mitrica Corina_Mitrica Un cetatean estonian, nerezident, angajat al unei societati din Estonia este detasat pe teritoriul Romaniei pe o perioada de 12 luni. Salariul este achitat de ... (vezi toată discuția)