avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua, acum o saptamana am depus actele de somaj si intre timp am gasit sa ma angajez.Trebuie sa ma duc sa intrerup somajul sau se intrerupe automat cand se face noul contract de munca? V a multumesc anicipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 13 Septembrie 2011
1. - Pentru a incheia un CIM trebuie sa aveti repartitie de la Agentia de Somaj.
- Pentru asta mergeti la Agentie cu Lista locurilor de munca vacante data de angajator.

2. - Veti beneficia in continuare si 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj stabilite, pana la sfarsitul perioadei de somaj la care aveati dreptul.
- Cereti la Agentie sa completati o cerere de acordare a celor 30%, asa cum spune Legea 76/2002 (legea somajului):

Art. 72.
(1) Persoanele prevãzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cãrora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajeazã pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajãrii, le înceteazã plata indemnizaţiei de şomaj beneficiazã, din momentul angajãrii pânã la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptãţite sã primeascã indemnizaţia de şomaj, de o sumã lunarã, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilitã şi, dupã caz, reactualizatã conform legii.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi somer cu varsta peste 45 de ani Vilma Ana Vilma Ana daca un somer peste 45 de ani se angajeaza inainte de terminarea perioadei de somai beneficiaza de un procent (?) somaj pana la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Mai primesc indemnizatia de somaj daca m-am angajat cu program de 2 ore/zi? kathyalu kathyalu Buna ziua! Sunt in somaj si astazi am incheiat un contract de munca pe per. nedeterminata pt un program de 2 ore/zi, salariu brut 175 lei.Nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
30% din indemnizatia de somaj - dosar respins mihayu78 mihayu78 azi mi s-a respins dosarul pt 30% somaj dupa angajare pe motiv ca contractul meu este de 4ore pe zi!!!au dreptate????X-(X-(X-(:O (vezi toată discuția)