avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 30% din indemnizatia de somaj - dosar respins
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

30% din indemnizatia de somaj - dosar respins

azi mi s-a respins dosarul pt 30% somaj dupa angajare pe motiv ca contractul meu este de 4ore pe zi!!!au dreptate????X-(X-(X-(:O
Cel mai recent răspuns: mihayu78 , utilizator 17:10, 11 Aprilie 2011
1. Legea 76/2002 spune:
Art. 72.
(1) Persoanele prevãzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cãrora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajeazã pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajãrii, le înceteazã plata indemnizaţiei de şomaj beneficiazã, din momentul angajãrii pânã la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptãţite sã primeascã indemnizaţia de şomaj, de o sumã lunarã, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilitã şi, dupã caz, reactualizatã conform legii.

2. Asadar Agentia de Somaj are dreptate.
multumesc frumos domnule tudorvaleriu sunteti un adevarat ajutor la necazul omului.....sanatate si spor la raspunsuri in continuare!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare salariu in cim denisimona denisimona Buna ziua, Sunt in somaj pana in iunie 2016 si urmeaza sa ma angajez , dar angajatorul respectiv vrea sa-mi faca CIM cu 4 ore pe una din societatile pe care ... (vezi toată discuția)
Angajare somer anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog imi puteti spune ce beneficii are o societate care angajeaza o persoana (24 ani) care beneficiaza de ajutor de somaj ? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Drepturi somer cu varsta peste 45 de ani Vilma Ana Vilma Ana daca un somer peste 45 de ani se angajeaza inainte de terminarea perioadei de somai beneficiaza de un procent (?) somaj pana la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)