avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare somer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare somer

Buna ziua!

Va rog imi puteti spune ce beneficii are o societate care angajeaza o persoana (24 ani) care beneficiaza de ajutor de somaj ?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
anymaryh, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:27, 22 Martie 2012
Art.72 din Legea nr.76/2002:
(1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) si alin. (2) lit. c) carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi somer cu varsta peste 45 de ani Vilma Ana Vilma Ana daca un somer peste 45 de ani se angajeaza inainte de terminarea perioadei de somai beneficiaza de un procent (?) somaj pana la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj bn78nic bn78nic Sunt in somaj ce beneficii am daca ma angajez? (vezi toată discuția)
Angajare din somaj razvan22 razvan22 Buna seara Sunt in somaj din cauza disponibilizarile de la locul de munca si acum as vrea sa ma angajez. Intrebarea mea este daca ma angajez din somaj ... (vezi toată discuția)