avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare din somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare din somaj

Buna seara
Sunt in somaj din cauza disponibilizarile de la locul de munca si acum as vrea sa ma angajez.
Intrebarea mea este daca ma angajez din somaj beneficiez cumva de 30% din cuantumul somajului pe o peroada de 6 luni?asa mi'a spus cineva ca daca ma angajez din somaj statul imi va da un procent?este adevarat?stie cineva ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 10 Decembrie 2019
Potrivit art.72 alin.1 din Legea 76/2002, persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1), cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj, potrivit legii, și care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi somer cu varsta peste 45 de ani Vilma Ana Vilma Ana daca un somer peste 45 de ani se angajeaza inainte de terminarea perioadei de somai beneficiaza de un procent (?) somaj pana la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Pe ce perioada se acorda 30% din indemnizatia de somaj? petro250 petro250 Sunt somera in plata de la data de 08.07.2011 si pana la data de 08.07.2012. Intrebarea mea este urmatoarea : Daca la data de 01.05.2012 sunt angajata pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! dacă eu ma angajez cu un contract cu timp parțial ... Zumm Zumm Bună ziua! Dacă eu ma angajez cu un contract cu timp parțial de 6 ore mai primesc cei 30%din somaj?Cu contract nedeterminat și 3 luni de proba. Și dacă ... (vezi toată discuția)