Bună ziua! Dacă eu ma angajez cu un contract cu timp parțial de 6 ore mai primesc cei 30%din somaj?Cu contract nedeterminat și 3 luni de proba.
Și dacă mi se încetează șomajul iar contractul meu e pe termen nedeterminat dar cu o perioada de proba de 3 luni și nu ma mai primește la munca după cele 3 luni mai am dreptul la somaj?
Legea 76/2002
art. 72
(1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1), cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj, potrivit legii, și care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.
....
In speta, angajarea trebuie facuta cu norma intreaga pentru a beneficia de 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.
Stimulare someri
mihaitzab
buna seara
va rog sa imi confirmati informatia: un somer este stimulat daca se angajeaza, cu un procent din valoarea somajului? daca da, cat e procentul?
... (vezi toată discuția)
Angajat din somaj
danabi
Buna ziua,
Este adevarat ca ,daca esti in somaj si te angajezi ,poti primi inca 3 luni ajutor de somaj (pe langa salariu)dar un procent mai mic?Ce lege ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj
razvan22
Buna seara
Sunt in somaj din cauza disponibilizarile de la locul de munca si acum as vrea sa ma angajez.
Intrebarea mea este daca ma angajez din somaj ... (vezi toată discuția)