avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare strain/sportiv din afara UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare strain/sportiv din afara UE

Conform dispozitiilor legale ( O.U.G 194/2002 coroborate cu cele ale O.U.G. 56/2007 ) un strain care a primit autorizatia de munca emisa de catre autoritatile din Romania, are dreptul de a fi incadrat in munca la un singur angajator si pe o singura functie.
In ceea ce ii priveste pe sportivii profesionisti, autorizatia de munca le da acestora dreptul sa fie angajati in munca la un singur angajator roman ( cel care a solicitat eliberarea autorizatiei de munca ), al carui obiect de activitate il constituie desfasurarea de activitati sportive, pe o perioada de cel mult 12 luni, cu posibilitatea prelungirii pe noi intervale de pana la 12 luni.
Daca raportul de munca al strainului inceteaza inainte de expirarea perioadei pentru care a fost eliberata autorizatia de munca, incadrarea in munca la un alt angajator se poate face numai daca se obtine o noua autorizatie de munca, cererea pentru obtinerea acesteia urmand a se face in termen de 60 de zile de la data inregistrarii incetarii raportului de munca.
Autorizatia de munca este valabila pe toata perioada contractului individual de munca, cu norma intreaga, vizat de inspectoratul teritorial de munca, in situatia continuarii raporturilor de munca in aceeasi functie si la acelasi angajator.
Angajatorul are obligatia sa inregistreze contractul individual de munca incheiat in baza autorizatiei de munca la inspectoratul teritorial de munca, in termenul prevazut de lege.
Ei bine, intrabarea mea este urmatoarea :
Strainul/sportivul in cauza, poate incheia pe langa contractul individual de munca, un contract de reclama si publicitate cu o societate, alta decat societatea angajatoare ?

Cu stima,
Cons.jr.Mihail Hritcu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 13 Septembrie 2011
Mihail a scris:

.....

Ei bine, intrabarea mea este urmatoarea :
Strainul/sportivul in cauza, poate incheia pe langa contractul individual de munca, un contract de reclama si publicitate cu o societate, alta decat societatea angajatoare ?

Cu stima,
Cons.jr.Mihail Hritcu


Parerea mea este ca poate incheia un astfel de contract ....activitatea desfasurata in baza unui asemenea contract nu-i confera acestuia calitatea de salariat si nici beneficiarului calitatea de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat strain permis de lunga sedere 5 ani - salariu minim Mariralu Mariralu Buna ziua , Stiu ca pentru obtinerea prelungirii unui permis de sedere in scop de munca pe 1 an de zile trebuia sa ai incadrat salariatul strain la un ... (vezi toată discuția)
Permis de lunga sedere Rikka Rikka Buna ziua. Sunt cetateanca a Republicii Moldova si sunt desemnata ca administrator (unicul) a unei societati comerciale cu capital strain din Bucuresti. La ... (vezi toată discuția)
Recrutare muncitori straini Bogdan Popovici Bogdan Popovici Ma intereseaza procedura ce trebuie urmata pentru a recruta forta de munca din strainatate. Ce pasi trebuie urmati? De exemplu, daca un angajator doresta sa ... (vezi toată discuția)