Firma noastra...presa... la alegerile locale din iunie fara sa incheie un contract cu PSD, doar pe intelegere verbala, a prestat servicii de publicitate in ziar PSD-ului.Insa cand delegatul nostru a trimis factura pentru serviciile prestate in valoare a de aproximativ 500 mil. acestia au refuzat sa o semneze.Banii nu au fost decontati cum era de asteptat dar factura a fost inregistrata in contabilitate si prin urmare si decontul de TVA s-a incarcat cu TVA colectata aferenta (80 mil). Putem actiona in instanta PSD-ul?Dar sa stornam factura? Mentionez ca situatia prezentata este reala.
INTR-ADEVAR, TREBUIE SA EXISTE O COMANDA ... SAU NISTE INSCRISURI CARE POT FI INTERPRETATE CA SI COMANDA ... NISTE PLATI PARTIALE ... AVANS ETC. NU EXISTA?
singura solutie daca pe cale amiabila nu se poate este sa stornati factura si sa faceti declaratie rectificativa la tva dar nu stiu daca finantele accepte asa ceva mai devreme de sfirsitul anului
Eu cred că singura soluţie este să votezi D.A. adică alianţa Dreptate şi Adevăr, măcar să se oftice ăştia de la PSD.
Sau mai este o posibilitate: să le faceţi reclamă negativă acum la alegerile din toamnă.
Sunt consilier juridic la o companie de publicitate si am o problema asemanatoare: am prestat servicii de publicitate de mai multe ori unei societati comerciale si, din pacate, contractul s-a omis a se semna. Facturile au fost trimise prin posta si nu avem nici comanda clientului pentru prestari de servicii de publicitate. Imi amintesc ca am citit intr-un monitor oficial ca in cazul prestarii de servicii succesive/repetate este obligatoriu sa se incheie contract, numai ca nu mai stiu unde am citit si nici nu gasesc in programul de legislatie pe care il am.
Daca ar putea cineva sa ne indice actul normativ... sau daca ne-ar putea spune care este practica instantelor in astfel de situatii? Se accepta dovada cu comanda clientului? Sau in cazul meu, faptul ca facturile au fost primite si necontestate de client poate fi admis de instanta ca cerere intemeiata?
Nicoletab
Anonymous a scris:
>Firma noastra...presa... la alegerile locale din iunie fara sa incheie un contract cu PSD, doar pe intelegere verbala, a prestat servicii de publicitate in ziar PSD-ului.Insa cand delegatul nostru a trimis factura pentru serviciile prestate in valoare a de aproximativ 500 mil. acestia au refuzat sa o semneze.Banii nu au fost decontati cum era de asteptat dar factura a fost inregistrata in contabilitate si prin urmare si decontul de TVA s-a incarcat cu TVA colectata aferenta (80 mil). Putem actiona in instanta PSD-ul?Dar sa stornam factura? Mentionez ca situatia prezentata este reala.
Alte discuții în legătură
Factura fara contract
anonim
Firma noastra...presa... la alegerile locale din iunie fara sa incheie un contract cu PSD, doar pe intelegere verbala, a prestat servicii de publicitate in ... (vezi toată discuția)