avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Decizie calcul accesorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Decizie calcul accesorii

Buna ziua

In data de 22.08 2011 am primit o somatie cu titlu executoriu pentru 36 lei reprezentand impozit pe venituri din activitati independente. In rubrica '' documentul prin care s-a evidentiat suma de plata''scrie: decizie calcul accesorii din 08.02.2010;decizie calcul accesorii din 30.06.2010;decizie calcul accesorii din 21.10.2009;decizie calcul accesorii din 31.10.2010;decizie calcul accesorii din 31.10.2010.Intrebarea mea este : ce sunt aceste accesorii? Am avut deschis un PFA din mai 2001 pana in august 2008. Am achitat toate obligatiile fiscale in acest timp,inclusiv acele plati CNAS (in 2010 decembrie) de care nu am stiut.Dar de data aceasta refuz sa platesc cei 36 lei avand in vedere ca eu am inchis PFA ul in 2008.
Cel mai recent răspuns: siona , utilizator 12:31, 14 Septembrie 2011
Accesoriile reprezinta sume de plata datorate neplatii in termenul legal al debitelor. Sunt de 2 categorii: dobanzi si penalitati de intarziere. Tipul de impozit fiind "impozit pe venituri din activitati independente", trebuie sa verificati cel putin in prima instanta daca aici ati efectuat platile integral si la timp.
In primul rand dvs. trebuie sa fiti in posesia deciziilor de calcul accesorii enuntate, care arata modul de calcul al accesoriilor. Apoi, verificati-va starea PFA - ului pe siteul mfinante.ro si daca aveti nelamuriri puteti face o cerere pentru a primi o fisa pe platitor (document care atesta toate obligatiile si platile efectuate). Totusi este o munca impovaratoare si trebuie sa aveti nervi tari sa duceti la un final acest demers, mai ales daca este vorba de 36 de lei si ati si inchis pfa in anul 2008.
Multumesc pentru raspuns. Deci ma sfatuiti sa platesc cat mai repede.Va doresc o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere din oficiu si decizie obligatii plata accesorii de la cnas lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, rog sa fiu lamurita si sfatuita ce trebuie sa fac in cazul urmator: am primit de la CNAS doua decizii: 1 Decizie de impunere din oficiu ... (vezi toată discuția)
Contributie de asigurari sociale de sanatate pfa niculaucarmen niculaucarmen am primit de la Casa de Asigurari de Sanatate o decizie de impunere care constituie si instiintare de plata. Sunt persoana fizica autorizata si desfasor ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentarã pentru copil juliaeva juliaeva Poate cineva să-mi spună ce venituri se iau în calcul la stabilire pensiei alimentare pentru copil? Fostul meu soţ are trecut în cartea de muncă ... (vezi toată discuția)